Din oras

Aparthotel de trei etaje, pe Moților. Imobilul nu va avea locuri de parcare. Vecinii se opun realizării proiectului

Scris de 2,108

Pe Calea Moților la nr.137 se va construi un aparthotel cu regim de înălțime subsol+parter+trei etaje. Beneficiari sunt familia Mircea și Emilia Balaj, iar proiectant este Maiatec SRL. Imobilul nu va fi la stradă, ci în curte, în vecinătatea altor blocuri. Proprietarii apartamentelor s-au opus aprobării acestui proiect, dar cu toate acestea, în ședința de Consiliu Local de săptămâna aceasta, va fi supus votului consilierilor Planul Urbanistic de Detaliu.

Documentația reglementează faptul că construcția se retrage la 5 metri față de limita nordică, 6 metri față de limita vestică, minim 6 metri față de limita sudică și se amplasează pe limita estică, cu asigurarea unei curți de lumină. Parcela pe care se solicită construirea, în suprafață de 521 mp, este situată în vecinătatea nordică a Căii Moților la nr. 137, fiind accesibilă prin servitute de trecere cu lățimea de 3 metri.

Potrivit proiectului de hotărâre, parcările nu se vor asigura în interiorul parcelei studiate, ci în clădirile dedicate existente în concordanță cu Regulamentul Local de Urbanism, adică în parkingul de la Cluj Arena. Subsolul clădirii nu beneficiază de spații pentru garare.

„Arhitectul șef, în baza fundamentării tehnice a Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și de urbanism, a emis avizul arhitectului cu condiția interzicerii accesului auto la subsol, respectiv parcările necesare hotelului de apartamente nu se vor asigura în interiorul parcelei reglementate, pentru a nu aduce un trafic de mașini în zonă, ci se vor asigura în clădirile dedicate existente în zonă”, se arată în proiect.

Vecinii viitorului aparthotel s-au opus construirii imobilului de trei etaje. Oamenii reclamă faptul că le este încălcat dreptul la proprietate, că nu mai au lumină în locuințe și că zona va fi poluată din cauza traficului intens cauzat de realizarea drumului de servitute.

„Subsemnata Iuliana Mihai sunt proprietara apartamentului nr. 9, situat în Cluj-Napoca, strada Moților nr. 137. Prin urmare vă solicit să nu autorizați niciun fel de construcție care ar aduce atingere dreptului meu de proprietate asupra apartamentului mai sus menționat. Acest drept se referă atât la liniștita folosință a imobilului, curții și grădinii, cât și la garantarea liniștii publice, la însorirea casei și la respectarea regimului de vecinătate. Nu sunt de acord ca curtea comună se devină cale de acces pentru folosința unui hotel, al cărui program de funcționare îmi va afecta în mod grav liniștea. Este posibil ca de multe ori gradul de disconfort cauzat de unele zgomote aferente folosinței normale a unui hotel să fie diferit pentru anumite persoane sau mediul proxim.

Cei 3 metri care constituie întreg frontul la stradă ce asigură accesul în curte, nu poate fi însușit realmente/exclusiv de către familia Balaj în realizarea proiectului imobiliar cu nesocotirea drepturilor tuturor celorlalți proprietari din curte (avem nevoie de acces pietonal, de trotuare, rampe pentru persoanele cu deficiențe locomotorii etc)”, se arată în plângerea formulată de unul dintre proprietari.

Oamenii sunt nemulțumiți și de faptul că instituirea unui drum de acces ar cauza un trafic intens și poluare din cauza noxelor.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 5 hours General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 6 hours Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 7 hours In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 9 hours PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
 • Acum 9 hours Rautacisme
  Tarcea şi-a schimbat ochelarii de cal şi priveşte “frumosul” din Piaţa Unirii prin dalele lui Emil “OSĂ” Boc. Betonul e frumos, mai pui nişte vopsea şi e şi verde şi pistă pentru biciclete
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Nici 10% din cele 190 de hectare de spațiu verde enunțate ca fiind în lucru de Boc nu vor fi gata în mandatul său curent, iar două treimi nu vor exista nici măcar la sfârșitul următorului său mandat, în 2028. Poate în al şaptelea!
 • Acum 9 hours In vizor
  Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, ne vorbeşte despre “natura sălbatică” din “Pădurea Clujenilor”. Şi ne zice, cu guriţa lui, că Emil “OSĂ” Boc este UN MINCINOS. Bravo, Tarcea, e bine să fii curajos!
 • Acum 10 hours Rautacisme
  Până la viitorul UNTOLD, „U” Cluj “OSĂ” revină pe Cluj Arena. Echipa “fanion” este tolerată la ea acasă
 • Acum 11 hours Editorial
  Cum v-am mai zis, România este doar ţara bugetarului fericit. Cu cât mai pila, relaţia sau cunoştinţa cuiva, cu atât mai fericit. Şi politicienii tot bugetari sunt, tot lucrători cu limba
 • Acum 13 hours Politica
  MITUIREA SALARIALĂ A BUGETARILOR CONTINUĂ: Guvernul majorează salariile pentru toți bugetarii cu diferența de un sfert până la grila din 2022. Ordonanța prin care creșteau cu până la 50% salariile unor bugetari a fost restrasă, din cauză că doar unii primeau bani în plus
 • Acum 14 hours In vizor
  DEȘI ”SAMSAREALA” CU LEGUME E VECHE, inspectorii ANPC abia acum iau la purecta ”certificatele de producător”. Mai bine mai târziu, decât niciodată ca până acum
 • Acum 16 hours In vizor
  RAFILA, în încecarea de a justifica milioanele de euro date pentru consultanță la vechiul loc de muncă (OMS), ne zice și cum face o deturnare de fonduri din PNRR: ”USR a lăsat în PNRR 50 de milioane de euro pentru asta (…) Noi am economisit, am alocat doar 42%, restul îi putem cheltui în alte activități”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE