Din oras

Anzii Cordilieri, cuceriti din centrul Clujului. Adi Negrean pleaca in Peru in 1 iunie

Alpinistul clujean Adi Negrean cucereste Anzii Cordilieri cu bani din munca pe taxi. Alaturi de o alpinista din Cluj-Napoca, Adi va ajunge in Peru in 1 iunie. In expeditie, alpinistul clujean vrea sa ajunga la Machu Picchu si sa escaladeze un munte tehnic, Siula Grande.

Adi Negrean a reusit sa-si formeze echipa cu care sa ajunga in Anzii Cordilieri. Alpinistul e presedintele Clubului Alpin Roman, filiala Cluj si din munca de taximetrist a reusit sa-si finanteze calatoria pana in Peru. El va pleca in calatoria de o luna in America Latina in 30 mai.

“Am reusit sa-mi cumpar biletele de avion. Am gasit o superoferta cu bilete de 600 de euro. Vom ajunge in Lima in 1 iunie”, a spus Adi Negrean, pentru Ziar de Cluj.

Alpinistul clujean si-a selectat o parte din echipa pe Facebook.

“S-a alaturat expeditiei o foarte talentata alpinista din Cluj, pe care o cunosc, Marcela Ardeleanu. Impreuna ne-am stabilit un traseu initial. Mai este un alpinist care doreste sa vina, pe care l-am cunoscut pe Facebook, insa sa vedem. El nu a apucat sa-si cumpere biletul de avion”, a continuat alpinistul clujean.

Pana acum, Adrian Negrean a urcat pe masivele cele mai inalte de pe patru continente, iar in iunie isi va implini visul: va escalada unul din cele mai inalte masive muntoase de pe al cincilea continent. In expeditia din America de Sud, Adi Negrean vrea sa ajunga la Machu Picchu si sa escaledeze Alpamayo. De asemenea, va incerca sa urce pe un munte tehnic, Siula Grande, de 6.344 de metri.

“Vom aborda doi munti inalti de peste 5.600 de metri in doua saptamani, dupa care eu voi incerca si un varf de peste 6.000 de metri. Depinde, insa, de cum va fi acolo. Deja am inceput pregatirea fizica, pentru ca un astfel de traseu e solicitant”, a aratat alpinistul clujean.

Desi isi doreste sa ajunga pe Everest, spune ca escaladarea celui mai inalt munte din lume este o afacere de 25.000 de euro, din care si-ar putea finanta alt vis: acela de a atinge cele mai inalte varfuri de pe cele 7 continente din lume. Pana acum, Adi Negrean a ajuns in Asia, pe Himalaya, in 2009. In aprilie 2013 a cucerit varful Jebel Toubkal, piscul cel mai inalt din Africa de Nord din Maroc, de 4.167 metri. In 2011 si 2012 a urcat pe cel mai inalt varf din America de Nord, Pico de Orizaba, din Mexic, inalt de 5.600 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *