Afacerea zilei

AnySoft, povestea companiei de software condusa de Marius Nicoara

Istoria firmei de soft economic incepe in 1998, cand o companie din Italia isi deschide un laborator de dezvoltare software la Cluj. Marius Nicoara, un tanar inginer programator, a fost unul dintre primii angajati. In vara lui ’99, a fost ales sef de echipa, iar in 2000 a devenit director tehnic, la nivel de grup. Avea in subordine atat angajatii din Romania, cat si pe cei din Italia.

„Am pornit de jos si n-am fost un investitor care sa vina cu banii parintilor. A trebuit sa castig, mai intai, acei bani si experienta necesara”, marturiseste Marius Nicoara.

Firma a inceput sa se dezvolte oferind servicii integrate pentru gestionarea societatilor economice, soft ERP.

In 2003, compania din Italia s-a inchis, iar clientii de acolo au fost preluati de o alta societate. Marius Nicoara a achizitionat partile sociale ale filialei din Cluj si astfel a aparut AnySoft.

AnySoft produce si implementeaza programe de gestiune economica ERP si CRM (Customer Relationship Management). AnyGest este softul propriu, dar, alaturi de el, firma implementeaza si softurile partenerilor, Oracle si Microsoft. Compania realizeaza si portaluri web pentru diferite domenii de activitate: magazine online, forumuri de discutii si altele.

„Am participat, ca parteneri, in 3 proiecte europene cu finantare nerambursabila. In cadrul carora ofeream suportul soft pe programe FP6 și FP7, un portal de schimb de informatii pentru domeniile respective (agricultura biologica, transport international si siderurgie)”, spune Marius Nicoara, general manager al firmei de soft.

Pentru a veni in ajutorul micilor intreprinzatori, compania intentioneaza sa ofere, in curand, servicii in cloud, pentru ca ei sa isi poata gestiona afacerea direct de pe serverele AnySoft.

Anul trecut, firma lui Marius Nicoara a inceput dezvoltarea unui software nou, un translator edifact, care transforma diferite formate edifact in alte variante, care pot fi citite.

In Romania, firma este mai putin cunoscuta, dar italienii sunt familiarizati cu produsele ei si le solicita chiar si dupa disparitia firmei-mama.

„Dorim sa promovam mai mult produsele noastre pe piata romaneasca, pentru ca sunt competitive si la preturi corecte”, incheie general managerul AnySoft, Marius Nicoara.

 

Sursa foto: AnySoft

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *