Afacerea zilei

AnySoft, povestea companiei de software condusa de Marius Nicoara

Scris de 1,349

Istoria firmei de soft economic incepe in 1998, cand o companie din Italia isi deschide un laborator de dezvoltare software la Cluj. Marius Nicoara, un tanar inginer programator, a fost unul dintre primii angajati. In vara lui ’99, a fost ales sef de echipa, iar in 2000 a devenit director tehnic, la nivel de grup. Avea in subordine atat angajatii din Romania, cat si pe cei din Italia.

„Am pornit de jos si n-am fost un investitor care sa vina cu banii parintilor. A trebuit sa castig, mai intai, acei bani si experienta necesara”, marturiseste Marius Nicoara.

Firma a inceput sa se dezvolte oferind servicii integrate pentru gestionarea societatilor economice, soft ERP.

In 2003, compania din Italia s-a inchis, iar clientii de acolo au fost preluati de o alta societate. Marius Nicoara a achizitionat partile sociale ale filialei din Cluj si astfel a aparut AnySoft.

AnySoft produce si implementeaza programe de gestiune economica ERP si CRM (Customer Relationship Management). AnyGest este softul propriu, dar, alaturi de el, firma implementeaza si softurile partenerilor, Oracle si Microsoft. Compania realizeaza si portaluri web pentru diferite domenii de activitate: magazine online, forumuri de discutii si altele.

„Am participat, ca parteneri, in 3 proiecte europene cu finantare nerambursabila. In cadrul carora ofeream suportul soft pe programe FP6 și FP7, un portal de schimb de informatii pentru domeniile respective (agricultura biologica, transport international si siderurgie)”, spune Marius Nicoara, general manager al firmei de soft.

Pentru a veni in ajutorul micilor intreprinzatori, compania intentioneaza sa ofere, in curand, servicii in cloud, pentru ca ei sa isi poata gestiona afacerea direct de pe serverele AnySoft.

Anul trecut, firma lui Marius Nicoara a inceput dezvoltarea unui software nou, un translator edifact, care transforma diferite formate edifact in alte variante, care pot fi citite.

In Romania, firma este mai putin cunoscuta, dar italienii sunt familiarizati cu produsele ei si le solicita chiar si dupa disparitia firmei-mama.

„Dorim sa promovam mai mult produsele noastre pe piata romaneasca, pentru ca sunt competitive si la preturi corecte”, incheie general managerul AnySoft, Marius Nicoara.

 

Sursa foto: AnySoftULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 6 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 7 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 8 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 8 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 9 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 10 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 11 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 11 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 12 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 13 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 23 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE