In vizor

Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca

Mândrul clujan s-a obișnuit ca broasca fiartă lent cu prețurile nesimțite din ”orașul de 5 stele”, pus preș la picioarele capitaliștilor de cumetrie ai lui Emil Boc (4 nopți de răcnete la Untold, Urbaniștii de Cumetrie șamd) și nu-l prea mai impresionează astfel de ”fleacuri”. El e ”mândru” că-șu cumpără cu cel puțin 25% mai mult orice: de la servicii, la casă. Îi dai niște luminițe, niște bubuialăcu artificii, îi dai un marș leșinat în centru și e foarte mulțumit. Aceste prețuri mizerabile sunt însă de neexplicat pentru oricine de dinafară și mai are bun simț. Tudor Galoș, cunoscut blogger și antreprenordin București a decis să viziteze Târgul de Crăciun din Cluj în aceste zile și a rămas uimit de prețurile de care s-a lovit.

”Am fost într-o tură scurtă de Cluj, două zile, așa că am dat rapid o plimbare prin Târgul de Crăciun, în drum spre o întâlnire. Ce voiam să vă întreb: așa venituri mari aveți la Cluj încât vă permiteți langoș la 20 de lei? Întreb, fiindcă prețul pre-inflație era 3 lei, în inflație 5 lei, dar până la 20 de lei este o cale foarte, foarte lungă.”, a scris Tudor Galos, pe pagina de Facebook.

Întrebarea a stârnit o polemică în rândul internauților, unii urmăritori ai antreprenorului încercând să motiveze prețurile pipărate.

”Păi o căsuță costă 20.000 ron pentru cei cu produse handmade și 38.000 ron pentru cei cu mâncare.”, a comentat o clujeancă.

”Păi Primăria organizează aceste târguri, de obicei pentru localnici nu neapărat pentru turiști. De aceea și întrebarea mea era adresată localnicilor. Adică Primăria putea face un târg unde să nu ceară sumele astea de la firme, prețurile ar fi fost normale. Despre asta este vorba.”, a concluzionat antreprenorul.

Numai că nu Primăria închiriază, ci amucul de cumetrii de Crăciun al primăriei. Din 2017 se concesionează spațiul central, prin HCL. Din 2009, director al acestui târg provincial este un ins care răspunde la numele de Mihai Oprean. S-a pornit de la 69 de căsuțe, s-a ajuns la peste 100. Că, după cum se vede mai sus, municipalitatea, fix ca și în cazul Untold, ia bani de semințe pe un spațiu pe care-l mulg alții de sevă.

Revenind, bineînțeles că bocalăii Oastei Domnului Nostru Emil Boc al Nost’ s-au simțit ofiscați și ofensați de întrebare. Noroc că acești ex-funari sunt din ce în ce mai puțini și majoritatea clujenilor încep să vadă cât de găunos este acest primar împuțit deja de la duhoarea puterii discreționare în cele 5 mandate ale sale și au început să facă haz de necaz.

”E langoșă artizanală”,

”E frământată de mâini dure, dar ferme, de bunicuțe ardelenești”,

”Dacă nu ai mâncat langoș de 20 de lei, ești sărac”.

Șamd.

Clujeni, DEȘTEPTAREA!

PS: Promitem să săpăm și după dedesupturile acestei afaceri.