Din oras

Antreprenorul clujean Dan Pitic a preluat în franciză trei magazine de bricolaj ale mărcii Ambient

Clujeanul Dan Pitic, antreprenor, om de afaceri și acţionar al furnizorului de materiale pentru amenajări interioare Ax Perpetuum Impex, a preluat o creanţă în valoare de 27,3 milioane de lei asupra retailerului de bricolaj Ambient Sibiu, fondat de Ioan Ciolan şi aflat acum în reorganizare. Creanţa, care reprezintă 10% din valoarea totală a creanţelor pe care Ambient le are de achitat, a fost preluată de Dan Pitic prin firma Hipermob, arată datele publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

„Prin această creanţă, am preluat în franciză magazinele Ambient din Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Blaj. Am intrat în proprietatea lor la 1 septembrie 2018, iar planul este să creştem cifra de afaceri a acestor trei unităţi cu 30% în 2019 faţă de anul trecut, să recâştigăm cotă de piaţă şi ulterior ne vom gândi la alte planuri de dezvoltare. Cele trei magazine pe care le-am preluat au în total 130 de angajaţi şi peste 20.000 de metri pătraţi“, spune Dan Pitic.

Creanţa preluată de Hipermob a fost deţinută anterior de Century 22 Investiţii Imobiliare, care o luase ca parte a planului de reorganizare a companiei din Sibiu. La origine, creanţa a aparţinut Piraeus Bank România, care a cesionat-o către Oakbridge World­wide Limited, ajungând ulterior la Lucretius Investments Limited şi, mai departe, la Century 22 Investiţii Imobiliare – controlată de o companie din Malta, de la care a ajuns în mâinile lui Dan Pitic.

Hipermob deţine acum imobilele în care funcţionează magazinele din Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Blaj, activitatea efectivă a magazinelor urmând să fie operată prin firma Antima Retail, deţinută tot de Dan Pitic.

„Prin intermediul firmei Ax Perpetuum, eram de mult timp furnizor pentru magazinele Ambient, aşa că deja cunoşteam conceptul acestor maga­zine. Am rămas furnizor chiar şi după ce firma a intrat în insolvenţă“, spune Dan Pitic.

Francizarea magazinelor Ambient a început după ce, în 2015, firma deţinută de omul de afaceri Ioan Ciolan a intrat în insolvenţă la propria cerere. Compania fusese una dintre cele mai puternice afaceri antrepre­noriale din sectorul materialelor de construcţii şi de bricolaj. Cererea de intrare în insol­venţă a fost acceptată, după ce Ambient Sibiu a invocat condiţiile dificile de piaţă şi faptul că nu a reuşit să atragă fon­durile necesare finanţării capita­lului de lucru.

„Magazinele Ambient sunt, în acest moment, ca un foc de tabără de dimineaţă. Nu mai are flacăra pe care o avea cu o seară în urmă, dar poate fi reaprins cu puţin efort. E un brand în adormire cu potenţial de dezvoltare. Nu cred că voi mai prelua alte magazine Ambient, momentan mă concentrez pe acestea. La un moment dat, poate voi face chiar un exit. Pentru un preţ bun, orice este de vânzare“, spune Dan Pitic.

Pentru a vedea cine este clujeanul Dan Pitic, vă recomandăm un interviu acordat Ziar de Cluj, în 2015, anul în care antreprenorul își propunea să reconstruiască simbolul Napochim din temelii:

Cine e Dan Pitic, inginerul care si-a propus sa reconstruiasca simbolul Napochim din temelii: “Cheia e intelegerea nevoilor clientilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *