Editorial

„Antivacciniștii face bine”

Zi după zi scade numărul celor care se vaccinează. Condiții sunt, vaccinuri sunt, dar dacă oamenii nu vor… asta este. Guvernul își poate propune ținte cu numărul vaccinaților, că tot degeaba. Până la urmă, nu poți ajuta un om să treacă strada dacă el nu vrea.

Mă număr printre cei care au luat Covidul. Am ieșit din boală cu bine și cu anticorpii la zi. Se întâmpla în decembrie anul trecut, când se făceau pregătiri pentru începerea vaccinării. Mi-am pus problema dacă să mă vaccinez sau nu. Dacă în condițiile în care aveam imunitate, mai are rost să-mi pierd vremea cu vaccinarea. Nu am pus niciodată la îndoială beneficiul vaccinului, să fie clar. Până la urmă m-am hotărât să mă vaccinez din trei motive. O dată după ce am aflat că imunitatea e limitată până la maximum 8 luni, și nu aveam nici cea mai mică dorință să o iau de la capăt. Apoi, pentru că am înțeles că doar așa terminăm cu pandemia, și nu aveam chef să o țin tot dintr-un val în altul, cu măști și tot felul de opreliști. Și, foarte important pentru mine, să pot călători liber, fără să mă complic cu teste PCR sau antigen.

Motive egoiste, recunosc. Nu sunt ipocrit să spun că m-a mânat în luptă grija față de semenii mei. Nici vorbă, m-a mânat grija de mine, de viața mea. Până la urmă e treaba fiecăruia dacă se vaccinează sau nu. Cel care nu vrea, din punctul meu de vedere n-are decât să-și joace viața la ruletă. Și dacă este să crape sau să rămână nenorocit pe viață, asta este, ghinionul lui. De ce să-mi pese mie de viața lui, când nu-i pasă lui? Și-apoi, se știe, bine cu forța nu poți face.

Am scris vreo două texte pe acest subiect, îndemnând oamenii să se vaccineze și pe guvernanți să le condiționeze libertatea de merge oriunde și de a face orice, de vaccin. Tot din motive egoiste. Cum spuneam mai sus, vreau să-mi trăiesc viața liber, nu de la valul doi la valul trei, la valul patru și așa mai departe, îngrădit de restricții. De fiecare dată m-am pomenit înjurat și făcut în fel și chip, de îndată, de antivacciniști agresivi.

M-am liniștit. Nu de la înjurăturile și blestemele lor, ci pentu că am conștientizat că e pierdere de vreme. Aștia sunt rezistenți la orice argument logic și de bun simț. A-i convinge, e la fel cu a desena o ușă pe-un perete și a încerca, mai apoi, să o deschizi. O aiureală. Ce argumente să ai în fața unora care, citeam pe stiripesurse.ro, ascultă, de pildă, cu sfințenie de vorbele stareţului Zenovie Grigore de la Mănăstirea Nechit, din judeţul Neamţ. Alt dăștept. Ascultați aici grozăvie. Predică la slujbă sfinția sa, citez: „Este orice, vaccin nu este. Toţi cei care şi-au făcut vaccinul să se aştepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficienţă renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie. Oamenii care au fost vaccinaţi, în combinaţie cu noua necunoscută – epidemia – nu vor avea putere să meargă, vor fi zombi, exact cum îi vedem pe cei drogaţi. Va fi cea mai gravă epidemie care a apărut pe pământ”. Și continuă, înverșunat nevoie mare: „Oamenii care sunt astăzi fericiţi că şi-au făcut vaccinul, mâine vor fi foarte nefericiţi, pentru că nici măcar nu vor avea timp să se pocăiască pentru ceea ce au făcut împotriva lui Dumnezeu. Dacă mintea nu va mai funcţiona la capacitatea normală, ai atentat la Dumnezeu. După vaccinare, după o perioadă mică de timp şi în combinaţie cu noua boală, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la peşti”. În final, se dezlănțuie, apoteotic: „Nu va exista nici o explicaţie cu privire la originea acestei noi boli, mortale, care va afecta şi sistemul imunitar. Nu există un nume pentru această boală. Oamenii se vor umple de solzi şi cancere de sânge, care vor fi transmise către întregul corp uman. Se vor umple cu răni, din care va curge lichid, va fi înfricoşătoare această boală. Sfinţii Părinţi ne profeţesc. Copiii mei, oamenii îşi vor pierde libertatea de gândire, vor fi inactivi. Lucrarea celui rău va rezista. Oamenii vor muri după vaccinare”.

Ce mai, Apocalipsa după Zenovie starețul. No, pas de-i mai înțeapă pe enoriașii starețului, după ce acesta le-a băgat în cap toate grozăviile iadului pe pământ și în ceruri, dacă se vaccinează. Le poate guvernul duce serul până în poartă, că tot degeaba. E doar un exemplu despre cum să te bați cu morile de vânt. Românii, credincioși cum sunt, mai ales la țară, se uită la ce spune popa, de parcă însuși bunul Dumnezeu le-ar vorbi prin gura lui. Poți să-i lămurești că popa bate câmpii? Nu poți.

În aceste condiții, răsfoind sondajele de opinie, guvernul în loc să zică „Ok, nu te vaccinezi. Dar dacă vrei să mergi la serviciu, să intri în magazin, să intri oriunde, faci teste PCR pe banii tăi săptămânal, pe banii tăi!”, îi lasă să umble liberi, de capul lor, să împrăștie virusul peste tot. După care vine valul patru și ne închide pe toți, vaccinați cu nevaccinați laolaltă, fără deosebire. Și-atunci, te întreb pe tine, guvernule, de ce nu te mănâncă pe tine grija de noi, cei responsabili, în loc să te perpelești de nu mai poți de grija unor inconștienți?

Să nu uit, o paranteză: antivacciniștii susțin că vaccinul omoară, nenorocește oameni, deci ne îndeamnă să nu ne vaccinăm. Păi, pe logica asta, îi îndemn și eu să facă bine să nu se mai urce cât trăiesc într-o mașină, căci și mașina ucide. E mai periculos vaccinul, sau mașina? Să facă bine să se uite la statistici și să se lămurească care-i treaba, de care parte sunt mai multe victime, și-apoi să latre.

Acestea fiind zise, vine valul patru, o parte a populației va fi vaccinată, o altă parte nu. Firesc, virusul îi va lovi pe nevaccinați. Unii vor muri, alții vor scăpa. Dintre cei care vor scăpa, unii, poate, se vor mai trezi de cap și se vor vaccina. Vine valul cinci, valul șase și tot așa, până când toți proștii și ignoranții își vor fi dat viața pe altarul cauzei antivaccinismului. Sună cinic, dar, se vede treaba, nu cu vaccinul vom ieși din pandemie, ci cu ajutorul Covidului și al antivacciniștilor. Ca să parafrazez o reclamă la un medicament pentru hemoroizi, aș zice că antivacciniștii face bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *