Anchete

ANPC a controlat Gazprom, Lukoil şi magazinele Berezka. Au fost date amenzi de 1,4 milioane de lei

Scris de 1328

 

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat operatorii economici care deţin benzinăriile Lukoil şi Gazprom, precum şi lanţul de magazine Berezka, iar verificările au avut loc în toată ţara. Ca urmare, au fost date amenzi în valoare de 1,4 milioane de lei şi au fost închise temporar 35 de puncte de lucru.

ANPC a transmis, printr-un comunicat de presă, că aceste verificări au avut loc, luni, la nivelul întregii ţării, într-o manieră unitară de abordare.

Echipele de control au descoperit mai multe deficienţe, printre care: vânzarea unor produse expirate, congelatoare de gheaţă şi de îngheţată cu aglomerări de gheaţă vizibile, rezultate din întreruperea lanţului de frig, cu urme de produse scurse şi congelate.

FOTO: ANPC
FOTO: ANPC
De asemenea, vitrinele de frig erau neigienizate, murdare şi pline de praf, aveau insecte moarte, pompele de carburant erau cu urme vizibile de combustibil scurs atât în zona de insulă, cât şi pe pavimentul din zona de alimentare, iar bare de protecţie erau dislocate din pavement, cu şuruburile scoase parţial.
Totodată, comisarii au constatat că nu era respectat regimul de temperatură pentru păstrarea produselor alimentare, lipseau preţurile unor produse alimentare, erau utilizate ca spaţii de depozitare zone insalubre, cu mobilier degradat şi cu pardoseli neigienizate.
ANPC a precizat că erau vândute produse electronice fără certificate de garanţie, preţul de la raft nu corespundea cu cel de la casa de marcat şi nu era respectat regimul promoţiilor.
“Situaţia cumplită pe care o traversează omenirea, la acest moment, ne face pe toţi să punem umărul la orice formă de stabilizare a păcii. În puţinele zile trecute de la declanşarea conflictului din ţara vecină, am elaborat un plan, în vederea desfăşurării unor acţiuni de control la operatorii economici care au o cât de mică legătură cu ceea ce trăim acum. Începând de astăzi, evaluăm activitatea Gazprom, Lukoil şi a magazinelor ce comercializează produse importate din Rusia. Vom încheia acţiunea când fiecare punct de lucru va fi aşezat în ordine şi va fi sancţionat acolo unde situaţia o cere! Deja am constatat că avem de dus şi noi un război cu abaterile de la normele legale şi de bun simţ,” a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.
Comisarii ANPC au aplicat până în prezent 104 amenzi, în valoare de 1,4 milioane de lei. De asemenea, au oprit definitiv de la comercializare produse în valoare de 58.000 de lei, au închis temporar 35 de puncte de lucru, până la remedierea deficienţelor, şi propun închiderea a cinci unităţi pe o perioadă de cel mult şase luni.


ULTIMA ORĂ

 • Acum 43 mins Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 1 hour Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 2 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 3 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 4 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 6 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 17 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 24 hours In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
 • Acum 2 days General
  CAPCANA MORTALĂ DE LA CIUCEA: O tânără de 21 de ani a murit , alte trei persoane, printre care o minoră de 10 ani, au ajuns la spital. NU EXISTĂ SĂPTĂMÂNĂ FĂRĂ ACCIDENTE ÎN ZONĂ
Citește și...
Recomandările redacției
General

test

test

TOP CITITE