Justitie

Anna Hovath, în lacrimi la Înalta Curte: „Vă rog să pronunțați o soluție de achitare”

Fostul viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath, a ieșit în lacrimi din sala de judecată a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Miercuri, 3 aprilie, a avut loc ultimul termen de apel din dosarul de corupție în care aceasta este acuzată de trafic de influență și spălare de bani, alături de afaceristul clujean Zsolt Fodor. Avocații celor doi au cerut ca Horvath și Zsolt să fie achitați în baza deciziilor CCR pe protocoale și mandate de siguranță națională.

Anna Horvath: „Achitare, pentru ca să pot să îmi dovedesc nevinovăția”

Liderul UDMR Cluj, Anna Horvath a luat ultimul cuvânt la ședința de judecată, cereând să fie achitată de acuzațiile DNA Cluj.

„Aș dori să vă rog să pronunțați o soluție de achitare, pentru ca să pot să îmi dovedesc nevinovăția”, a declarat Anna Horvath în instanță.

Avocatul acesteia, Sergiu Bogdan, a depus în instanță mai multe contracte de sponsorizare între firma lui Zsolt Fodor și USMC (Uniunea Studenților Maghiari din Cluj) care erau din perioada anterioară anchetării penale, motivând că relația dintre clienta sa și Fodor era una de prietenie și colaborare și că sponsorizările pe care patronul Euro GSM le făcea către USMC erau datorită faptului că acesta este fost membru al acestei organizații.

DNA cere închisoare cu executare

Procurorul de sală, reprezentant al rechizitoriului întocmit de DNA Cluj, a cerut ca Fodor Zsolt să primească aceeași pedeapsă pe care Curtea de Apel Cluj a pronunțat-o pentru Anna Horvath: 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influență și spălare de bani. Aceeași sentință îl condamna pe Fodor tot la 2 ani și 8 luni, însă de închisoare cu suspendare. Diferența dintre cele două pedepse consta în faptul că Anna Horvath a refuzat să presteze muncă în folosul comunității, aspect ce anulează posibilitatea suspendării executării pedepsei.

 

Citește și : EXCLUSIV Procurorii au cerut închisoare cu executare și pentru patronul EuroGsm

Înalta Curte a rămas în pronunțare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *