Eveniment

Anna Horvath, înlocuită în Consiliul Local. Mesajul primarului Emil Boc

În urma condamnării penale definitive, pronunțată în 22 mai, fostul viceprimar Anna Horvath și-a înaintat demisia din funcția de consilier local. Locul său a fost luat de Kinizsi Zoltan, următoarea persoană pe listele de candidați UDMR pentru alegerea Consiliului Local.

În ședința extraordinară de Consiliu Local de vineri, a fost aprobată demisia fostului viceprimar și consilier local Anna Horvath. Înainte ca noul consilier local, Kinizsi Zoltan să depună jurământul, primarul Emil Boc a ținut să îi mulțumească Annei Horvath pentru colaborare. Nu a comentat însă decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție referitoare la condamnarea fostului viceprimar UDMR.

“Niciunul dintre noi nu a comentat și nu va comenta sentințe definitive, dar asta nu ne oprește să facem câteva aprecieri și vreau să îi mulțumesc public doamnei viceprimar pentru munca depusă pentru comunitate, pentru susținerea proiectelor și pentru politica de susținere a dimensiunii sociale. Sunt politici pe care le-am propus și susținut împreună”, a afirmat Boc.

Și actualul viceprimar UDMR, Olah Emese a ținut să facă câteva aprecieri referitoare la activitatea Annei Horvath.

“În numele grupului UDMR considerăm că activitatea sa a contribuit la dezvoltarea municipiului Cluj-Napoca. Considerăm că este o persoană de apreciat pentru întreaga activitate și să sperăm că în viitorul cât de cât apropiat o vom avea alături de noi”, a declarat Olah Emese.

Anna Horvath și-a înaintat cererea de demisie în ziua în care a fost pronunțată sentința definitivă de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

“Subsemnata Horvath Anna, consilier local ales în Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, prin prezenta îmi înaintez demisia din această funcție, având în vedere condamnarea mea penală definitivă pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în 22.05.2019. Doresc să vă mulțumesc și pe această cale atât pentru încrederea domniilor voastre, cât și pentru colegialitatea și colaborarea de aproape 5 ani, în care am reușit să implementăm împreună proiecte de mare anvergură, să stabilim o traiectorie europeană, o atmosferă de bună conviețuire și de respect reciproc – sper, ireversibile acestei urbe”, a notat fostul viceprimar Anna Horvath, în cererea de demisie.

Anna Horvath a fost condamnată, în 22 mai, la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Fostul viceprimar a fost trimis în judecată, în decembrie 2016, alături de omul de afaceri Fodor Zsolt, pentru comiterea unor infracţiuni de corupţie. Teza din rechizitoriul întocmit de DNA Cluj consta în faptul că Anna Horvath a săvârşit infracţiunea de trafic influenţă asupra unor angajaţi din Primăria Cluj-Napoca, pentru ca apropiaţi sau susţinători ai săi să aibă dosarele de la Urbanism soluţionate cu celeritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *