General

ANM: Cod Galben de ploi torențiale în Cluj. Luați umbrelele cu voi!

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben pentru intervalul 4 iulie, ora 12:00 – 4 iulie, ora 23:00 de instabilitate atmosferică. Județul Cluj este vizat și el, alături de alte 20 de județe.

Fenomenele meteorologice prognozate sunt vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, temperaturi extreme și izolat ceaţă. La munte există posibilitatea să apară ninsori și polei pe drumurile montane.

Potrivit ANM, în următoarele zile fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai extinse.

”În zonele montane, local în Transilvania și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, anunță ANM.

Pe lângă furtunile care pot apărea oricând, Clujul este lovit și de caniculă. În dimineața zilei de marți, ora 09:00, termometrul arăta 19 grade Celsius la umbră, iar temperatura a crescut treptat. Înainte de ora 12:00, la Cluj sunt 25 de grade, potrivit aceleiași surse citate.

Canicula și temperaturile extreme vor dispărea treptat, la finalul acestei perioade de instabilitate atmosferică.