In vizor

Angajatii Penitenciarului Gherla se pregatesc de protest. Nu au primit banii pentru echipamente

Scris de 1,049

Angajatii Penitenciarului Gherla, alaturi de alti salariati din sistem din intreaga tara, sunt la un pas de proteste. Ei reclama neacordarea restantelor la echipament pe anul 2013, plati care trebuiau facute pana la sfarsitul lunii iunie. Penitenciarul Gherla are aproape 500 de angajati, iar contravaloarea pentru echipament ajunge la 1.900 de lei de persoana.

Membrii Sindicatului Liber din Penitenciarul Gherla se pregatesc de proteste, daca Ministerul Justitiei nu le va plati restantele la echipament pentru anul 2013. Ovidiu Bota, presedintele Sindiacatului Liber din Penitenciarul Gherla, spune ca aceste plati s-au facut doar partial. Din cei aproximativ 1.900 de lei destinati echipamentului de lucru, au primit doar cate 900 de lei, anul trecut. Plata trebuia facuta pana in 30 iunie, insa banii nu au intrat in conturile angajatilor.

Angajatii din sistemul Administratiei Penitenciarelor se plang de mai multe abuzuri.

“Picatura care a umplut paharul e legata de neacordarea restantelor la echipament pe anul 2013, desi cadrul legal spune ca pachetul trebuia acordat pana in 30 iunie 2014. Intelegem ca problema e la Ministerul Finantelor, care nu a aprobat deschiderile bugetare, desi dreptuile sunt prinse in buget”, a precizat Florin Schiopu, liderul national al Sindicatului Liber din Penitenciare.

Sindicalistii urmeaza sa aiba, vineri, o intalnire cu ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc. Daca problema nu va fi rezolvata, angajatii din Administratia Nationala a Penitenciarelor se pregatesc de proteste.

O alta problema invocata de angajati se refera la orele suplimentare pe care sunt nevoiti sa se efectueze, din cauza lipsei de personal.

“Nu avem dreptul la o munca decenta deoarece nu poate fi incadrat personal datorita restrictiilor bugetare. La acest moment vorbim de aproximativ 700.000 de ore suplimentare, in imposibilitatea de a fi recuperate sau platite si de o suprasolicitare fizica si psihica a personalului aflat in imposibilitatea de a se recupera”, se arata in nota de protest.

Penitenciarul de Maxima Siguranta Gherla are aproape 500 de angajati.

Foto: stiridecluj.roULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 19 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 21 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 23 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 23 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE