In vizor

Angajaţii din Primăria Cluj-Napoca vor avea salarii mărite. Clujenii plătesc din buzunare "condiții periculoase și vătămătoare de muncă"

Cei 800 de angajați ai Primăriei Cluj-Napoca lucrează în condiții periculoase și vătămătoare de muncă și vor primi un spor de 15% din salariul de bază, arată cei de la Ştiri de Cluj. Pentru acest aspect şi alte trei proiecte de hotărâre s-a convocat ŞEDINŢA EXTRAORDINARĂ. 

”Salariații din aparatul de specialitate al primarului municipiului Cluj-Napoca își desfășoară activitatea în locuri de muncă care presupun condiții periculoase și vătămătoare de muncă, acest lucru fiind confirmat de către Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj – Medicina Muncii în buletinele de determinare prin expertizarea locurilor de muncă din municipiul Cluj-Napoca”, se arată în referatul de aprobare al proiectului. 

Din acest motiv, în referatul de aprobare al proiectului, primarul Emil Boc a notat că angajații trebuie să primească un spor de 15% la salariul de bază, mai precizează Ştiri de Cluj.

Nouă consilieri locali au absentat de la ședința prin care se măreau salariile, dar proiectul a trecut, fiind prezenți toți consilierii locali ai PNL și UDMR.

Bugetarii din Primăria Cluj-Napoca au primit ultima creștere de salarii, după dublarea lefurilor în 2018, în 1 ianuarie 2019.

Primarul Emil Boc a ajuns la 22.000 de lei, iar viceprimarii la 16.000 de lei.

 

Proiectul poate fi consultat aici.

Proiect de hotărâre nr. 4

Privind acordarea sporului pentru condiții de muncă pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului Cluj-Napoca, Serviciul public de interes local pentru administrarea parcărilor din Municipiul Cluj-Napoca și Cantina de ajutor social și pensiune din subordinea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *