In vizor

Angajatii Centrului de Informare Turistica, lansat ca plagiat, pleaca la Bucuresti pe banii judetului

Consiliul Judetean Cluj va trimite, pe banii judetului, doi angajati ai Centrului National de Informare si Promovare Turistica la Bucuresti.

Consiliul Judetean Cluj a anuntat achizitia directa a unui contract de 1.775 de lei, adica aproximativ 400 de euro, pentru “oferirea de servicii de cazare in municipiul Bucuresti pentru perioada 11-15 noiembrie 2015”. Doi angajati ai Centrului de Promovare Turistica vor fi, astfel, cazati timp de patru nopti la un hotel de trei stele, in doua camere in regim single.

Cazarea se va face in Sectorul 1, la o distanta de maxim 10 kilometri fata de Pavilionul Expozitional Romexpo”, mai scrie in caietul de sarcini.

Pretentiile Consiliului Judetean mai sunt si ca angajatii statului sa aiba acces gratuit si nelimitat la Internet in camere si mic dejun inclus in pretul cazarii.

Cel mai complex site de informare turistica din Transilvania, cum a fost anuntat cniptcluj.ro, a fost lansat in urma cu doi ani ca o inglobare fioroasa de texte plagiate, imagini eronate si informatii aruncate de-a valma. Turistii puteau gasi aici obiective descrise cu copy-paste-uri de pe Wikipedia, biserici care nu mai exista, Fast Food Safari, Stadionul Cluj Arena (sic!), si, minune, Sala Palatului a aparut intre centrele culturale din Cluj. Managerul Rodica Gogonea recunoaste ca “eu nu m-am uitat pe site” si ca i se pare firesc sa se ia texte de-a gata de pe Internet.

Colac peste pupaza, doua firme PNL-iste au primit cadou de la Consiliul Judetean Cluj doua contracte, prin atribuire directa, pentru controversatul proiect de realizare a Centrului de Informare Turistica a judetului. Una dintre firme, administrata de PNL-istul Alin Stefan Baicoci, este responsabila pentru continutul prost si plagiat al site-ului. Celalalt PNL-ist, Sebastian Iacob Moga, membru in Consiliul de Administratie al Univers T, a primit contractul pentru mobilarea centrului.

In perioada 12-15 noiembrie, la Bucuresti va avea loc Targul de Turism al Romaniei.

sursa foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *