In vizor

Angajații Aeroportului Cluj cer sprijin public: ”Interesele personale ale lui Tișe sunt deasupra legii”

Sindicatul angajaților de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj au transmis presei un memoriu prin care solicită ajutorul prim nediatizarea unor abuzuri ce urmează să fie comise prin „interesele personale” ale președintelul CJ Cluj, Alin Tișe. Potrivit acestora, șeful administrației județene forțează nota, nerespectând o hotărâre judecătorească, pentru a-și numi apropiații în Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj. 

„Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, exprimându-și din nou profunda îngrijorare cu privire la modul în care Consiliul Județean Cluj înțelege să își exercite autoritatea tutelară de a face schimbări de administrare și management, vă solicită sprijinul grabnici și nemijlocit.

Acum câteva zile, vă aduceam în atenție propunerea de numire a avocatului personal al președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, în consiliul de administrație al Aeroportului. Până la urmă, prin implicarea noastră, a tuturor, proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi și nu a mai intrat în dezbatere.

Iată-ne azi, din nou, în fața unui proiect de hotărâre care încalcă în mod grav legea. De data aceasta, președintele Consiliului Județean se folosește de un artificiu prin care dorește să se sustragă în mod ilegitim de la respectarea efectelor unei decizii date de o instanță de judecată.

Hotărârea instanței este de suspendare a efectelor hotărârii prin care în septembrie 2017 era demis managementul Aeroportului Cluj. Astfel, până la finalizarea procesului orice acte cu același conținut nu mai pot fi promovate, deoarece ele sunt ilegale, legea suspendându-le de drept.

Oare nu cunoaște avocatul Tișe împreună cu întregul său aparat juridic acest lucru? Noi considerăm că da, dar interesele personale ale dânsului sunt deasupra legii. Noi considerăm că da, dar interesele personale ale dânsului sunt deasupra legii. Profită de faptul că ei sunt „stăpânii”, că pot elimina pe oricine nu respectă regula de a nu vorbi despre fraudele lor, că pot revoca orice persoană care nu se supune orbește scopurilor lor. Iar ulterior, președintele Tișe și aparatul său de specialitate nu își mai asumă nimic din toate ilegalitățile promovate pentru că de fapt, după cum spun ei „consilierii au votat”. Alții sunt vinovați.”, se arată în memoriu. 

Mai mult, angajații de la aeroport susțin că Alin Tișe ia în considerare vânzarea sau concesionarea aeroportului, tot pentru interese proprii. 

„Noi, oamenii care lucrăm și ne zbatem zi de zi pentru activitatea și dezvoltarea Aeroportului, am avut o răbdare uriașă, aproape fără margini. Să aștepți lună de lună ordinea de zi a ședințelor ordinare a propriei autorități tutelare ca să vezi ce mai pregătește aceasta Aeroportului, în condițiile în care principala noastră grijă trebuie să fie siguranța și securitatea pasagerilor, nu e o stare pe care să o dorim cuiva. VREM RESPECTAREA LEGII ȘI A DREPTURILOR NOASTRE DE CETĂȚENI AI ROMÂNIEI! TRĂIM ÎNTR-UN STAT DE DREPT ÎN CARE DREPTURILE ȘI LIBERTĂȚILE CETĂȚENILOR, DREPTATEA ȘI RESPECTAREA LEGII SUNT VALOR SUPREME ȘI OBLIGATORII!

Am suportat destul umilința de a fi acuzați mereu că avem alte interese decât buna funcționare și dezvoltare a Aeroportului, când de fapt interesul președintelui Tișe este alungarea managementului și numirea unor persoane afiliate intereselor sale pentru a putea vinde sau concesiona Aeroportul. Reamintim opiniei publice întâlnirea pe care a avut-o la Consiliul Județean Cluj cu reprezentanții LIMAK Group, grupul care a construit noul aeroport din Istanbul. Credem că această decizie trebuie să aparțină comunității, nu unui grup de interese din cadrul Consiliului Județean Cluj sau unor interpuși ai președintelui Tișe”, mai precizează aceștia. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *