Sport

Ancheta DIICOT nu le taie elanul jucătorilor de la CFR: Mesajul conducerii către fotbalişti

La doar două zile de la câştigarea Cupei României, CFR Cluj a fost zguduit de ancheta demarată de DIICOT, însă fotbaliştii nu îşi fac deocamdată probleme vizavi de situaţia echipei.

“Sunt problemele conducerii, noi ne gândim numai la fotbal, să dăm totul pe teren şi să câştigăm fiecare meci. Nu este nicio nesiguranţă, noi am vorbit între noi, conducerea ne-a asigurat că nu este nicio problemă”, a declarat fundaşul Andrei Mureşan.

Fotbalistul s-a declarat optimist vizavi de parcursul echipei în viitor, în contextul în care conducerea clubului a anunţat recent că discută cu noi investitori implicarea în susţinerea echipei:

„Mai avem două etape, sperăm să terminăm cu capul sus, iar la anul să ne batem cu campionat. Dacă vor veni investitori, dacă se vor mai aduce câţiva jucători, cu siguranţă CFR se va bate la titlu”, a declarat fundaşul, conform CJSport.ro, care a mărturisit că deşi îi expiră contractul în vară şi-ar dori să continue în Gruia: „Ar fi cel mai frumos vis, să câştig un campionat, cu atât mai mult dacă ar fi la CFR”, a conchis clujeanul.

Anchetă DIICOT

La doar două zile de la obţinerea Cupei României, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) a anunţat demararea unei anchete care vizează un club de fotbal, CFR Cluj.  Procurorii şi poliţiştii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii în Bucureşti şi Cluj-Napoca, suspectând comiterea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional, spălare de bani, evaziune fiscală şi delapidare, ultimele trei în formă continuată.

Între locurile care au fost percheziţionate s-au numărat şi sediul clubului CFR Cluj, precum şi domiciliile fostului finanţator al echipei, Arpad Paszkany şi al preşedintelui formaţiei, Iuliu Mureşan. Cei doi, dar şi Ştefan Gadola, care s-a implicat în susţinerea clubului după retragerea oficială, în 2014, a lui Arpad Paszkany, au fost audiaţi, joi, respectiv vineri, la sediul DIICOT Cluj.

Procurorii au menţionat că “există suspiciunea rezonabilă” că în intervalul 2008-2013, mai multe persoane cu funcţii de administrare şi gestiune în firma care deţinea clubul de fotbal şi-ar fi însuşit între peste 9,6 milioane de euro din conturile clubului, prin intermediul a difereite entităţi, din ţară dar şi de tip offshore, din Cipru şi Seichelles, controlate în realitate de una dintre persoanele respective. Sumele ar fi provenit din primele obţinute de club de la UEFA, ca urmare a calificării directe în grupele Champions League.

Atât Arpad Paszkany cât şi Iuliu Mureşan au fost rezervaţi în declaraţii la ieşirea de la audieri. Clubul CFR Cluj a refuzat să emită o poziţie oficială cu privire la această temă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *