Analiza

Analiză Wall Street Journal: Petrecerea Crypto s-a terminat

Scris de 754

Industria criptomonedelor a fost construită pe fanfaronadă, entuziasm și optimism. Toate trei sunt în criză în aceste zile, pe măsură ce pierderile și concedierile din sectorul criptomonedelor se înmulțesc, arată o analiză a ziarului financiar The Wall Street Journal.

În contextul în care bursele scad constant și inflația afectează economia globală, criptomonedele au fost printre primele active vândute. De când bitcoin a atins un maxim istoric în noiembrie anul trecut, aproximativ 2.000 de miliarde de dolari din valoarea criptomonedelor – mai mult de două treimi din toate criptomonedele care existau – au fost șterse.

Bitcoin însuși a scăzut până la 21.206 dolari, la aproximativ 69% de la maximul istoric de 67.802 dolari. Bursele de criptomonede pierd utilizatori, iar companiile de criptomonede concediază lucrători, cel puțin una dintre ele luând în considerare restructurarea.

Pe măsură ce frica de inflație face ravagii, comercianții și investitorii renunță la activele din portofoliul lor pe care le consideră riscante. Acțiunile companiilor neprofitabile au scăzut rapid, multe companii tehnologice nou intrate în bursă pierzând mai mult de jumătate din valoare în prima jumătate a anului. De asemenea, în fruntea listei de vânzare: cripto.

Ethereum, o altă criptomonedă populară, a scăzut cu aproximativ 68% până acum în acest an.

Pierderile s-au extins de la criptomonedele în sine la companiile care oferă servicii pe piață. Pentru burse, activitatea de tranzacționare reprezintă cea mai mare parte a activității lor, iar odată cu scăderea vânzărilor, veniturile au scăzut. Coinbase a raportat în luna mai o pierdere de 429,7 milioane de dolari în primul trimestru și a declarat că utilizatorii săi au fugit de platformă, chiar dacă directorii săi au vândut acțiuni și au încasat profituri.

În iunie, pentru prima dată de la înființarea sa în 2012, a concediat personal – aproape o cincime din forța sa de muncă. Acțiunile sale se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 51 de dolari, comparativ cu maximul de 429,54 de dolari din prima sa zi de tranzacționare, la 14 aprilie 2021. Gemini, BlockFi și Crypto.com au renunțat, de asemenea, la angajați.

Citește aici analiza completă The Wall Street JournalULTIMA ORĂ

 • Acum 28 mins In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 2 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 2 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 2 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 2 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 3 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 3 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 4 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 4 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 5 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 5 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 6 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 6 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE