Justitie

Amprenta Advertising, deținută de Decebal Cotoc, scapă de dosar penal

Scris de 915

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a depus o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca împotriva Amprenta Advertising SRL, firma de publicitate a afaceristului Decebal Cotoc. Potrivit informațiilor obținute de Ziar de Cluj, administrația locală i-a denunțat pe cei de la Amprenta pentru că ar fi încălcat Legea 50/1991, referitoare la executarea unor lucrări de construire/amenajare, respectiv montarea unor panouri publicitare fără obținerea prealabilă a autorizației. 

Dosarul penal a fost deschis în 2016, iar la sfârșitul anului trecut s-a soluționat prin ordonanță de clasare. Municipalitatea a contestat decizia procurorilor, însă fără succes. Mai mult, administrația locală este obligată să achite și suma de 1190 de lei pentru onorariul avocațional al reprezentantului firmei lui Cotoc. 

„În temeiul art. 341 alin. 6 lit. a, teza III CPP, respinge ca nefondată plângerea petentului -MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA, CUI 4305857, cu sediul în mun. Cluj-Napoca, str. Moților, nr. 1-3, jud. Cluj; formulată împotriva Ordonanței de clasare din 26.09.2019, dată în dosarul nr. 9286/P/2016 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, prin care, în temeiul art. 315 alin. 1 lit. b CPP, art. 16 alin. 1 lit. f CPP, s-a dispus soluția de clasare față de infracțiunea prev. de art. 24 alin. 1 lit. a din Legea nr. 50/1991, presupus a fi comisă de către -SC AMPRENTA ADVERTISING SRL, din Cluj-Napoca; În temeiul art. 276 alin. 6 CPP rap. la art. 453 CPC obligă petentul MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA, la plata cheltuielilor judiciare făcute de intimata SC AMPRENTA ADVERTISING SRL, în sumă de 1190 lei, reprezentând onorariul avocaţial. În temeiul art. 275 alin. 2 CPP obligă petentul MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 80 lei. Defintivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 17.02.2020.

O speță similară o reprezintă și cea cu FUNDAŢIA DIESEL EVENTS, împotriva căreia Primăria Cluj-Napoca a formulat o plângere penală pentru aceeași infracțiune. La fel ca în cazul celor de la Amprenta, procurorii au închis acest dosar tot prin ordonanță de clasare. 

În cazul în care cele două entități erau găsite vinovate, legea permintea aplicarea pedepsei cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 1.000 lei la 50.000 lei.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours In vizor
  PROTECȚIA POLITICĂ NU ȚINE DE PRICEPERE ÎN AFACERI: Afacerea imobiliară a fostul cameraman al primarului Boc, între insolvență și facturi de milioane de lei neachitate
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Parcat pe trotuar, coborând din mașină de lux, Boc ne anunță că pietonii sunt prioritari
 • Acum 11 hours Politica
  Ajutor în valoare de 2.000 de lei pentru mamele și nou-născuții din familiile vulnerabile
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Trăiască inflația! Antreprenorul și corporatistul, mult mai bogați în 2022, camuflează bucuria simulând îngrijorare fața de 2023”
 • Acum 1 day General
  ROMÂNIA AFACERILOR DE CUMETRIE: Cele 600 de mașini de poliție reprezintă 25% din suma contractelor din ultimii 7 ani câștigate de Automobile Bavaria cu instituții publice. Record în 2022: contracte în valoare de 223 de milioane de lei
 • Acum 1 day Din oras
  De ce OSĂ devină strada Spiru Haret pietonală de Săptămâna Europeană a Sportului? Ca să vedem cum OSĂ arate după modernizarea pe care OSĂ o facă Nord Conforest S.A. Să n-arate ca ”Pădurea Clujenilor”…..
 • Acum 1 day Din oras
  Cum vă preziceam de dimineaţă: a apărut Emil Boc pe calul alb al împăcării şi toleranţei, să ne zică chestii înţelepte. Emil Boc: “Sunt convins că meciul dintre U și CFR Cluj va fi un MODEL de fair-play”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Începe Săptămâna Europeană a Sportului. OSĂ avem parte de multe poze cu polisportivul Emil Boc: la paletă, la 100 metri cartofi în poală, la şut cu mingea, stop pe piept, preluat cu capul şi apărat de Însuşi El în poartă
 • Acum 1 day PubliNews
  Sezonul Movie Nights se încheie cu filmele „Invictus” și „Free Guy”. Luni, bucură-te în premieră de festivalul SoNoRo, în Iulius Parc!
 • Acum 1 day In vizor
  Comunicare de noaptea minţii a conducerii U Cluj: În timp ce afirmă că CFR Cluj nu are ce căuta pe gazonul de la Cluj Arena (pe care nici ei nu au ce căuta când UNTOLD arestează oraşul), afirmă că e nevoie de (probabil) dialog în acest “oraș multicultural care are nevoie, mai mult decât oricând, de toleranță, înțelegere”…
 • Acum 1 day In vizor
  UN MILION DE EURO pentru reabilitarea a 5000 de mp “de parc” în Piaţa 14 iulie. OSĂ avem din nou dală de la Videanu? Că afacerea a fost adjudecată de cumătrocraţia PD-L din PNL Cluj
 • Acum 2 days Eveniment
  LANȚUL CONSECINȚELOR: Un bloc din Turda e tăiat de la apă, un bărbat este găsit spânzurat pe malul Arieșului
 • Acum 2 days Din oras
  Cică Primăria Cluj-Napoca ar vrea să demoleze construcţiile ilegale. Caută o firmă care să execute lucrările cu 6 milioane de lei pentru un contract pe 2 ani. Facem pariu că OSĂ înceapă cu amărăştenii de pe Valea Fânaţelor?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE