In vizor

Amicul lui Arafat, clujeanul Dan Gorgan, a castigat contracte de zeci de milioane de lei, in 2012-2013, pentru furnizarea de ambulante

Scris de 1,341

Deltamed SRL, firma clujeanului Dan Vasile Gorgan, un apropiat de-al secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a castigat, in ultimii doi ani, zeci de contracte cu spitale, asociatii de dezvoltare intercomunitara, dar si direct cu Ministerul Sanatatii. Cu alte cuvinte, Gorgan este furnizorul din linia I a ambulantelor si a autospecialelor in Romania. Echipamentele medicale produse la Cluj au ajuns in toate judetele si regiunile tarii.

Ziar de Cluj va prezinta, mai jos, cele mai importante contracte semnate intre SC Deltamed SRL si diferite institutii subordonate Ministerului Sanatatii, sau aflate in stransa corelare cu acest minister, doar in perioada 2012-2013.

Asa cum Ziar de Cluj a aratat si in alte randuri, Deltamed este abonata la contractele serviciului medical de urgenta din Romania de cativa ani incoace. Cu toate ca presa a scris despre relatia de prietenie dintre Dan Vasile Grogan si Raed Arafat, contractele au fost, in continuare, atribuite acestei societati.

Cele mai valoroase contracte din 2012-2013:

3 milioane de lei. Trei ambulante de tip C, o autospeciala de interventie la accidente colective si pentru salvari urbane, o bucata  Centru de comanda si control mobil cu echipamente de specialitate si de comunicatii aferente au fost furnizate de firma clujeana Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitare “Transilvania de Nord”, contra sumei de 3 milioane de lei. Contractul a fost atribuit in 31 martie 2012.

6,4 milioane de lei. In aprilie 2012, Deltamed castiga alte doua contracte: unul cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bucuresti-Ilfov, in valoare de 5,2 milioane de lei, furnizand autospeciale pentru interventii la accidente colective si pentru salvari urbane. Celalalt contract a fos semnat cu Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, si a fost vorba de un Acord-cadru de furnizare material sanitare pentru UPU-SMURD, in valoare de 1,2 milioane de lei.

10 milioane de lei. In iunie 2012, firma clujeana a adjudecat un contract de aproape 10 milioane de lei cu Asociatia de Dezvoltare Comunitara Euronest. Atunci, au fost furnizate 30 de ambulante – 24 de tip B 4×4 si 6 de tip C 4×2. Ambulantele urmau sa fie, apoi, distribuite in Nord-Vestul tarii, in judetele Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui.

1 milion de lei. Pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj, Deltamed a furnizat, in iulie 2012, o autospeciala de interventie la accidente colective si pentru salvari urbane, in valoare de aproape un milion de lei, prin asociatia de dezvoltare intercomunitara de utilitate publica “Transilvania de Nord”.

5,1 milioane de lei. Alte 20 de ambulante de tip B, in valoare de 5,1 milioane de lei, au fost furnizate de catre firma Deltamed, de data aceasta in regiunea de Sud-Muntenia. Contractul a fost castigat in august 2012, cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Situatii de Urgenta Sud Muntenia”.

0,5 milioane de lei. Cu spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, firma lui Vasile Gorgan a castigat un contract de furnizare a unor piese de schimb necesare aparaturii medicale din dotarea ambulantelor SMURD, in schimbul a jumatate de milion de lei. Negocierea s-a facut direct, fara anunt de participare, potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice.

12 milioane de lei. Deltamed a ajuns sa ofere servicii si in judetul Constanta. Mai exact, in septembrie 2012, firma a semnat un contract de 12 milioane de lei pentru “achizitie de echipamente speciale de interventie pe timp de iarna, echipamente de stingere a incendiilor si echipamente de acordare a primului ajutor, in cadrul proiectului „Sustenabilitate, Mobilitate, Accesibilitate in Regiunea Transfrontaliera Constanta – Dobrich – Infrastructura de Transport ( SMART)”.

6 milioane de lei. Un alt contract, aceeasi firma, de data aceasta semnat cu “Asociatia de Dezvoltare Comunitara Su-Est pentru situatii de urgenta”. In septembrie 2012, Deltamed a furnizat ambulante de prim ajutor (tip B) si ambulante de reanimare (de tip C), autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate medie si mare, dar si autospeciala de interventie la accidente colective, in judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea si Tulcea. Deltamed a fost singurul ofertant si de aceasta data, indeplinind criteriile cerute, si a semnat contractul de aproape 6 milioane de lei.

3,1 milioane de lei. Acordul-cadru incheiat intre Deltamed si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea in septembrie 2012 se referea la furnizarea de instrumente pentru anestezie si reanimare. Dintre 13 ofertanti, firma clujeana a avut cel mai avantajos pret, castigand contactul de 3.121.536 de lei, fara TVA.

1 milion de lei. Tot in septembrie 2012, societatea lui Vasile Gorgan a castigat un contract cu Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, in vederea furnizarii de consumabile pentru defribilatoarea din dotarea UPU-SMURD. Deltamed a fost singurul agent comercial care a depus o oferta, castigand acordul-cadru.

10 milioane de lei. In octombrie 2012, Deltamed castiga un alt contract valoros in Transilvania, in valoare de 10,1 milioane de lei. Este semnat cu aceeasi Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara Centrul Transilvaniei, si vizeaza localitatile Alba Iulia, Brasov, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Targu Mures si Sibiu.  In baza contractului, producatorul de echipamente medicale a furnizat 16 ambulante de prim ajutor tip B (12 ambulante cu tractiune 4×4 si 4 ambulante cu tractiune 4×2), 2 ambulante de terapie intensiva tip C, 22 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate mica (19 autospeciale de teren de tip 1 si tip 2 si 3 autospeciale pe sasiu camioneta) si 4 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate mare. O singura oferta a fost primita pentru aceasta licitatie, din partea societatii Deltamed.

1,6 milioane de lei. Cu acelasi Spital Clinic Judetean din Oradea, Deltamed a negociat, fara anunt de participare in Sistemul Electronic de Achizitie Publica, un contract pentru furnizarea de materiale sanitare, adica electrozi, bandaje, bandaje adezive, truse medicale si filme pentru radiografii. Valoarea contractului a fost de peste 1,6 milioane de lei.

9 milioane de lei. Cu Ministerul Sanatatii Publice, firma clujeana a castigat un contract de 9 milioane de lei in aprilie anul trecut. Contractul a presupus incheierea unui acord-cadru de furnizare masini de transport personal si multiple victime.

 Foto: ziuadecluj.realitatea.net

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 2 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 8 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 9 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 12 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 13 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 1 day Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE