De cartier

Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii

Scris de 914

Viceprimarul Olah Emese s-a aflat recent într-o vizită de lucru pe strada din centrul Clujului, alături de organizatorii Zilelor Culturale Maghiare. Strada găzduiește în mod tradițional evenimente și târguri în cadrul serbării culturale, însă nu și anul acesta, arată organizatorii. Directorul de programe al evenimentului a relatat că, din cauza lucrărilor de renovare de pe strada Kogălniceanu, locaţiile obişnuite ale festivalului au suferit modificări, iar în acest an, târgul de meşteşuguri şi târgul de carte va avea loc pe străzile adiacente. Târgul de turism se va muta în curtea Consulatului General al Ungariei la Cluj-Napoca, unde va fi amenajată şi o terasă.

“În această dimineață, am desfășurat o vizită pe teren alături de angajații administrației locale și organizatorii Zilelor Culturale Maghiare pe strada Kogălniceanu. Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că evenimentul  va funcționează fără probleme, în ciuda renovărilor aflate în curs de desfășurare!

Vom asigura trecerea spre Grădina cu ruine și Colegiul Reformat, însă străzile de intrare care duc spre strada Kogălniceanu vor fi complet închise traficului auto și, dacă este cazul, vom închide și strada I.C. Brătianu pentru mașini”, a transmis viceprimarul Olah Emese, pe rețelele de socializare.

Începerea lucrărilor de modernizare a străzii Mihail Kogălniceanu, tronsonul cuprins între străzile Emmanuel de Martonne și Biserica Reformată erau demarate printr-un comunicat pe site-ul municipalităţii: “Lucrările vor începe miercuri, 26 ianuarie 2022 și au loc în cadrul proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”. Lucrările se vor desfășura, în prima etapă, pe trotuarul adiacent numerelor fără soț și determină interzicerea completă a parcării pe strada Mihail Kogălniceanu, tronsonul cuprins între strada Emmanuel de Martonne și Biserica Reformată, iar parcările existente vor fi desființate.”

În iulie, municipalitatea anunţa un nou set de lucrări în cadrul aceluiaşi proiect: “Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță începerea lucrărilor de modernizare în cadrul proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”. În acest sens, în prima etapăîncepând de marți6 iulie 2021, circulația auto va fi complet închisă pe străzile Emmanuel de Martonne, Gaal Gabor, Kovacs Dezso și Bolyai Janos, asigurându-se doar culoare pentru pietoni. Măsura va avea efect până la finalizarea tuturor lucrărilor de pavaj de pe străzile enumerate mai sus. Lucrările sunt executate de către SC Astor Com SRLdurata de execuție prevăzută în contract fiind de 19 luni. Precizăm faptul că, tot pe parcursul acestui an, în etapa a doua a proiectului, vor fi demarate lucrările de modernizare pe străzile Iuliu Maniu, Hermann Oberth și Baba Novac (sectorul cuprins între str. Avram Iancu și str. Mihail Kogalniceanu), iar în ultima etapă, în primăvara anului viitor vor fi demarate lucrările de modernizare pe străzile Universității și Mihail Kogălniceanu.”

Cum arată șantierul de pe strada Kogălniceanu? Ne arată Olah Emese:

Aşa că Zilele Maghiarilor din Cluj-Napoca “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii decât cea tradiţională.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 15 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 17 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 19 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 19 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 19 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 21 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 21 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 22 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 23 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 24 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 1 day Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE