De cartier

Amicul Emil „OSĂ” Boc, i-a „aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care „OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii

Viceprimarul Olah Emese s-a aflat recent într-o vizită de lucru pe strada din centrul Clujului, alături de organizatorii Zilelor Culturale Maghiare. Strada găzduiește în mod tradițional evenimente și târguri în cadrul serbării culturale, însă nu și anul acesta, arată organizatorii. Directorul de programe al evenimentului a relatat că, din cauza lucrărilor de renovare de pe strada Kogălniceanu, locaţiile obişnuite ale festivalului au suferit modificări, iar în acest an, târgul de meşteşuguri şi târgul de carte va avea loc pe străzile adiacente. Târgul de turism se va muta în curtea Consulatului General al Ungariei la Cluj-Napoca, unde va fi amenajată şi o terasă.

„În această dimineață, am desfășurat o vizită pe teren alături de angajații administrației locale și organizatorii Zilelor Culturale Maghiare pe strada Kogălniceanu. Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că evenimentul  va funcționează fără probleme, în ciuda renovărilor aflate în curs de desfășurare!

Vom asigura trecerea spre Grădina cu ruine și Colegiul Reformat, însă străzile de intrare care duc spre strada Kogălniceanu vor fi complet închise traficului auto și, dacă este cazul, vom închide și strada I.C. Brătianu pentru mașini”, a transmis viceprimarul Olah Emese, pe rețelele de socializare.

Începerea lucrărilor de modernizare a străzii Mihail Kogălniceanu, tronsonul cuprins între străzile Emmanuel de Martonne și Biserica Reformată erau demarate printr-un comunicat pe site-ul municipalităţii: „Lucrările vor începe miercuri, 26 ianuarie 2022 și au loc în cadrul proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”. Lucrările se vor desfășura, în prima etapă, pe trotuarul adiacent numerelor fără soț și determină interzicerea completă a parcării pe strada Mihail Kogălniceanu, tronsonul cuprins între strada Emmanuel de Martonne și Biserica Reformată, iar parcările existente vor fi desființate.”

În iulie, municipalitatea anunţa un nou set de lucrări în cadrul aceluiaşi proiect: „Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță începerea lucrărilor de modernizare în cadrul proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”. În acest sens, în prima etapăîncepând de marți6 iulie 2021, circulația auto va fi complet închisă pe străzile Emmanuel de Martonne, Gaal Gabor, Kovacs Dezso și Bolyai Janos, asigurându-se doar culoare pentru pietoni. Măsura va avea efect până la finalizarea tuturor lucrărilor de pavaj de pe străzile enumerate mai sus. Lucrările sunt executate de către SC Astor Com SRLdurata de execuție prevăzută în contract fiind de 19 luni. Precizăm faptul că, tot pe parcursul acestui an, în etapa a doua a proiectului, vor fi demarate lucrările de modernizare pe străzile Iuliu Maniu, Hermann Oberth și Baba Novac (sectorul cuprins între str. Avram Iancu și str. Mihail Kogalniceanu), iar în ultima etapă, în primăvara anului viitor vor fi demarate lucrările de modernizare pe străzile Universității și Mihail Kogălniceanu.”

Cum arată șantierul de pe strada Kogălniceanu? Ne arată Olah Emese:

Aşa că Zilele Maghiarilor din Cluj-Napoca „OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii decât cea tradiţională.