In vizor

Amenzi mai mari pentru cei care nu respectă restricțiile de circulație: amenda minimă, 2000 de lei

Scris de 1,475

Secretarul de stat Bogdan Despescu a anunțat că amenzile pentru cei care încalcă restricțiile de circulație se majorează. Astfel, amenda minimă pentru persoanele fizice va crește de la 100 de lei la 2000 de lei.

”MAI a inițiat o Ordonanță de Urgență ce prevede: amenzile pentru persoane fizice care nu respectă ordonanațele militare se măresc și vor avea următoarele valori: minim 2000 de lei și maxim 20.000 de lei față de minim 100 și maxim 5000 de lei. Amenda minimă pentru persoanele juridice se mărește de la 1000 de lei la 10.000 de lei. Maximul amenzii rămâne stabilit la 70.000 de lei. Pe lângă sancțiunea contravențională se pot aplica sacnțiuni complementare: confiscarea bunurilor, folosite sau rezultate dn contravenție, suspendarea temporară a activității, suspendarea unor lucrări. Fac apel să nu dați curs și să nu propagați informații false”, a declarat Despescu.

De asemenea, Despescu a declarat că din 22 februarie au intrat în țară aproximativ 270.000 de persoane, numărul acestor diminuându-se după anularea zborurilor și după închiderea granițelor.

”Au fost verificate până acum la frontieră aproximativ 270.000 de persoane care intrat în țară. Pentru fiecare persoană în parte au fost dispuse măsurile necesare în funcție de starea de sănătate și zona din care a venit în România. Dintre persoanele verificate peste 228.000 sunt cetățeni români, iar 15.000 sunt cetățeni bulgari pentru care au fost asigurate culoare sanitare și care au fost dcirecționați în siguranță spre țara lor. Aproximativ 57.000 sunt persoane care au călătorit în Italia. După suspendarea curselor aeriene și după impunerea restricțiilor la frontiere, numărul persoanelor care a intrat în România a scăzut semnificativ. Ieri, 28 martie au intrat în România 12.300 de cetățeni români și 5300 de cetățeni străini”; potrivit lui Bogdan Despescu.

Forțele de ordine au depistat 33.000 de persoane care nu au respectat restricțiile de circulație și de asemenea, în ultimele 24 de ore au fost depistate 800 de persoane care nu au respectat măsura izolării sau carantinării.

”De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare numărul 3, polițiștii au depistat la nivel național peste 33.000 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației. S-au dispus amenzi de circa 46 milioane lei. Începând cu data de 25 martie, MAI și MAPN verifică în teren respectarea măsurilor de prevenire a răspîndirii COVID-19. Am dispus efectuarea acestor verificări pe între teritoriul de competență, nu doar în anumite puncte fixe, astfel încât să ne asigurăm că toți cetățenii înțeleg rolul și importanța acestor măsuri de protecție. De asemenea,  su fost întocmite peste 200 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În ultimele 24 de ore, au acționat peste 27.000 angajați ai MAI și aproximativ 3.200 de angajați ai Poliției Locale, alături de 900 militari din cadrul MAPN. Reprezentanții MAI au verificat în ultimele 24 de ore 94.000 de persoane aflate în peste 36.000 de locații de crantină, respectiv ziolare. Au identificat peste 800 de persoane care nu au respectat măsura izolării sau carantinării. Pentru a verifica măsura interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență polițiștii au verificat 3300 de societăți comerciale”, a adăugat secretarul de stat.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  Fără nicio legătură cu cerințele de intrare în spațiul Schengen, capacitatea tehnică a României de a proteja frontierele UE, cele politice privind independența și eficiența Justiției, Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania bagă placa orbanistă cu ”românii e răi și nu merită” prin gard
 • Acum 2 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Sunt interese foarte mari ca România să rămână fără fabrici de medicamente”
 • Acum 16 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 16 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 21 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 22 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 23 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 1 day In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 1 day General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 2 days Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 2 days In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 2 days Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE