Afacerea zilei

AMD Topografie, povestea unei afaceri cladita pas cu pas, prin munca, seriozitate si dedicatie

Scris de 2,524

Mihai Dita este un tanar antreprenor clujean care s-a angajat in 2001, la un an de la terminarea liceului, ca muncitor topograf. A inceput cu munca de jos si cu aparatura clasica si, timp de un an si jumatate, a carat in spate o mira (rigla utilizata in masuratori topografice) de 4 metri si peste 10 kilograme pe toate dealurile din imprejurimile Clujului.

Dupa absolvirea Scolii Postliceale de Topografie, a devenit tehnician topograf la aceeasi firma.

„Am invatat foarte multe lucruri acolo, dar am considerat ca pot face mai mult si ca a venit momentul sa caut alte posibilitati de dezvoltare personala”, spune Mihai Dita, fondatorul AMD Topografie.

Student fiind, la Facultatea de Topografie Miniera din cadrul Universitatii din Petrosani, prima facultate de topografie acreditata din tara, Mihai Dita a lucrat la alte doua firme, unde a avut prilejul sa invete si alte tipuri de lucrari. Pasiunea pentru Topografie crestea pe masura ce provocarile de a gasi cele mai bune solutii erau tot mai mari si variate.

Proaspatul absolvent deschidea, in 2007, firma proprie de Topografie si Cadastru. Primele lucrari au fost niste planuri topografice pe suprafete mari, peste 160 hectare, iar primii clienti au ramas fideli pana astazi, relatia profesionala transformandu-se intr-o frumoasa prietenie.

In 2009, cand se construia Autostrada Transilvania, era nevoie de relocarea unui depozit de materiale periculoase, reziduurile fostei Uzine Chimice de la Turda. AMD Topografie a fost cea care a realizat masuratorile topo, atat la vechiul depozit, cat si la noua locatie, si a intocmit planurile topografice. A fost o lucrare inedita, cu riscurile de rigoare, dar o experienta valoroasa, din care Mihai Dita a castigat si capital de imagine.

De altfel, in fiecare an, firma sa a avut cate o lucrare de anvergura, pe suprafete mari si foarte mari, peste 150-200 hectare, care necesita o atentie sporita si personal mai numeros.

„Anul trecut am facut investitii de 40.000 euro in aparatura performanta si personal calificat si am devenit singura firma din Turda care are certificat ISO pe Management al Calitatii si singura firma de topografie in care sunt 5 ingineri topografi”, se mandreste Mihai Dita, managerul AMD Topografie.

Firma a efectuat lucrari in toata Transilvania, in Cluj, Timisoara, Arad, Oradea, Deva, Hunedoara, Jibou, Sibiu, Copsa Mica, peste tot pe unde a avut solicitari.

In 2014, Mihai Dita a gestionat simultan 4 lucrari mari: PUG-ul de la Baisoara si intabularea a trei sectoare ale coridorului de autostrada Turda-Sebes, lotul 4. In acelasi timp, a onorat si peste 200 de lucrari mai mici, la persoane fizice.

Oamenii apeleaza la firma noastra pentru intabulari, alipiri, dezmembrari, planuri topo pentru autorizatia de constructie, trasari ale constructiei, trasari de limite de proprietate si diverse litigii pe tema dreptului de proprietate, iar noi ne straduim sa le oferim cele mai bune solutii si sa le satisfacem cerintele”, precizeaza managerul AMD Topografie, Mihai Dita.

Promptitudinea, seriozitatea si profesionalismul cu care abordeaza fiecare contract au contribuit, in timp, la crearea unei imagini bune. Firma colaboreaza cu dezvoltatori imobiliari, cu autoritatile locale, cu diverse firme si institutii, dar peste 80% dintre contracte sunt incheiate cu persoane fizice.

Din 2012, an de an, numarul lucrarilor s-a dublat, iar notorietatea castigata a dus la obtinerea de contracte importante.

E un exemplu de succes antreprenorial care se datoreaza muncii, seriozitatii si respectului pentru client si pentru propria activitate.

Sursa foto: AMD TopografieULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours General
  Copilă de 15 ani din Florești, căutată de familie. Dacă aveți informații sunați la 112
 • Acum 5 hours Din oras
  FIRMA CARE AMENAJEAZĂ MALURILE SOMEȘULUI a izbutit o nouă poluare cu ulei a apei în Cluj-Napoca. ABAST tace chitic, ei au problemele lor: cu numiri politice, cu sechestrări de persoane, cu mușamalizări de poluare voluntară…
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu denunţă specula băieţilor deştepţi din energie: “România și-a vândut toată producția de energie pe 2022 (…) S-a dat la 200 -300 de lei!”
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță remanierea miniștrilor: “Se va face! Voi avea o discuție cu premierul”. Ciolacu nu a negat că vizați ar fi miniștrii Virgil Popescu sau Vasile Dîncu
 • Acum 6 hours Sanatate
  Sunt cu peste 5.000 de cazuri de COVID-19 mai multe decât în ziua anterioară. Clujul e în top
 • Acum 7 hours Politica
  Vasile Dîncu, despre posibila sa remaniere: “Fals!”
 • Acum 7 hours In vizor
  LĂCOMIA BĂNCILOR CRITICATĂ DUR de către Mugur Isărescu: “Au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. Au suprareacționat”
 • Acum 9 hours Editorial
  Alianța Vestului n-a fost altceva decât un mare fâs electoral cu ZERO realizări. Dar foame bolnăvicioasă de imagine a lui Emil Boc ne-a costat 165.000 EUR/an? Ne-a costat
 • Acum 9 hours General
  FURĂ ŞI FUGI: 27.000 de lei, în 25 de minute, atât a crezut că face un tânăr care a dat o spargere în Cluj. Visul s-a terminat cu cătuşe
 • Acum 9 hours General
  Peste 90% dintre clujeni s-au recenzat. Să vedem cu câţi poliţişti locali rămâne Emil Boc, să le dea SPOR DE OSÂNZĂ
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un camion a luat foc în Dumbrava, pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60
 • Acum 12 hours In vizor
  De ce îndeamnă Rafila ”pe toată lumea” să își ridice pastilele de iod de la farmacie. Că a dat o ”comandă” de 30 de milioane de euro la Antibiotice Iași și nu are cum să o distribuie populației
 • Acum 13 hours In vizor
  O asociere dintre STRABAG SRL, desemnată drept ”firmă penală” în mass media română și veșnic abonată la banii statului și GEIGER TRANSILVANIA SRL, firma de casă a fostului primar Iohannis, a primit contractul de peste 420 milioane de lei pentru 15 km. de autostradă între Cheţani şi Câmpia Turzii
Citește și...
Recomandările redacției