Afacerea zilei

AMD Topografie, povestea unei afaceri cladita pas cu pas, prin munca, seriozitate si dedicatie

Scris de 2,524

Mihai Dita este un tanar antreprenor clujean care s-a angajat in 2001, la un an de la terminarea liceului, ca muncitor topograf. A inceput cu munca de jos si cu aparatura clasica si, timp de un an si jumatate, a carat in spate o mira (rigla utilizata in masuratori topografice) de 4 metri si peste 10 kilograme pe toate dealurile din imprejurimile Clujului.

Dupa absolvirea Scolii Postliceale de Topografie, a devenit tehnician topograf la aceeasi firma.

„Am invatat foarte multe lucruri acolo, dar am considerat ca pot face mai mult si ca a venit momentul sa caut alte posibilitati de dezvoltare personala”, spune Mihai Dita, fondatorul AMD Topografie.

Student fiind, la Facultatea de Topografie Miniera din cadrul Universitatii din Petrosani, prima facultate de topografie acreditata din tara, Mihai Dita a lucrat la alte doua firme, unde a avut prilejul sa invete si alte tipuri de lucrari. Pasiunea pentru Topografie crestea pe masura ce provocarile de a gasi cele mai bune solutii erau tot mai mari si variate.

Proaspatul absolvent deschidea, in 2007, firma proprie de Topografie si Cadastru. Primele lucrari au fost niste planuri topografice pe suprafete mari, peste 160 hectare, iar primii clienti au ramas fideli pana astazi, relatia profesionala transformandu-se intr-o frumoasa prietenie.

In 2009, cand se construia Autostrada Transilvania, era nevoie de relocarea unui depozit de materiale periculoase, reziduurile fostei Uzine Chimice de la Turda. AMD Topografie a fost cea care a realizat masuratorile topo, atat la vechiul depozit, cat si la noua locatie, si a intocmit planurile topografice. A fost o lucrare inedita, cu riscurile de rigoare, dar o experienta valoroasa, din care Mihai Dita a castigat si capital de imagine.

De altfel, in fiecare an, firma sa a avut cate o lucrare de anvergura, pe suprafete mari si foarte mari, peste 150-200 hectare, care necesita o atentie sporita si personal mai numeros.

„Anul trecut am facut investitii de 40.000 euro in aparatura performanta si personal calificat si am devenit singura firma din Turda care are certificat ISO pe Management al Calitatii si singura firma de topografie in care sunt 5 ingineri topografi”, se mandreste Mihai Dita, managerul AMD Topografie.

Firma a efectuat lucrari in toata Transilvania, in Cluj, Timisoara, Arad, Oradea, Deva, Hunedoara, Jibou, Sibiu, Copsa Mica, peste tot pe unde a avut solicitari.

In 2014, Mihai Dita a gestionat simultan 4 lucrari mari: PUG-ul de la Baisoara si intabularea a trei sectoare ale coridorului de autostrada Turda-Sebes, lotul 4. In acelasi timp, a onorat si peste 200 de lucrari mai mici, la persoane fizice.

Oamenii apeleaza la firma noastra pentru intabulari, alipiri, dezmembrari, planuri topo pentru autorizatia de constructie, trasari ale constructiei, trasari de limite de proprietate si diverse litigii pe tema dreptului de proprietate, iar noi ne straduim sa le oferim cele mai bune solutii si sa le satisfacem cerintele”, precizeaza managerul AMD Topografie, Mihai Dita.

Promptitudinea, seriozitatea si profesionalismul cu care abordeaza fiecare contract au contribuit, in timp, la crearea unei imagini bune. Firma colaboreaza cu dezvoltatori imobiliari, cu autoritatile locale, cu diverse firme si institutii, dar peste 80% dintre contracte sunt incheiate cu persoane fizice.

Din 2012, an de an, numarul lucrarilor s-a dublat, iar notorietatea castigata a dus la obtinerea de contracte importante.

E un exemplu de succes antreprenorial care se datoreaza muncii, seriozitatii si respectului pentru client si pentru propria activitate.

Sursa foto: AMD TopografieULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Politica
  Șeful SRI, Eduard Hellvig, despre legile securității: “Societatea românească și decidenții politici să se hotărască ce rol vor să atribuie serviciilor de informații. Nu putem fi în același timp un fel de pompieri chemați să stingă incendiile provocate de alții și apoi acuzați că le-am stins”
 • Acum 12 hours Eveniment
  AȚI VĂZUT-O, SUNAŢI LA 112! MINORĂ de 14 ani, dispărută dintr-un centru de minori din Cluj
 • Acum 12 hours Politica
  De unde OSĂ scoată Boc banii? Camera Deputaților: Primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din buget pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori
 • Acum 12 hours General
  După cele 600 de BMW-uri, Poliția ar putea cumpăra și 75 motociclete de viteză de la firma prietenului președintelui Iohannis
 • Acum 12 hours Politica
  MAI SUNT CEVA LIPITORI DE AFIŞE ŞI AMANTE DE ANGAJAT ÎN PITA PUBLICĂ: Deputații votează o nouă excepție. Se pot organiza concursuri pentru posturile vacante din Parlament, deși angajările la stat sunt înghețate
 • Acum 14 hours Din oras
  Emil Boc susţine că OSĂ intre în programul “o masă caldă” şi alte şcoli
 • Acum 16 hours In vizor
  În ședinta de Consiliu Local din 7 octombrie 2022, lidera femeilor PNL din Cluj își primește blocul de 5 etaje cu vedere și acces la parc. Îi face Boc și ”priveliște” de 5 stele, pe banii clujenilor, la blocul care răsare ca o sulă între case
 • Acum 17 hours General
  După păruiala cu Șoșoacă din Capitală, George Simion vine să se cațere pe Tricolor și la Cluj
 • Acum 18 hours Politica
  Numai marinar n-am mai avut la Educație: Ligia Deca își anunță obiectivul: ”O reformă în educație, incluzivă şi fără agendă prestabilită, bazată pe studii şi pe acord social”
 • Acum 18 hours Din oras
  Da, și? Aproape 70% dintre IT-iştii din România lucrează în București, Cluj și Timișoara, dar Cluj-Napoca tot la poveștile despre cum OSĂ facă Boc digitalizare rămâne
 • Acum 19 hours Eveniment
  Senatul a decis: Șoferii de mopede și motociclete nu mai sunt obligați să aibă trusa de prim-ajutor la ei, ca răspuns la o metodă prin care aceștia erau amendați de către polițiștii din Cluj
 • Acum 19 hours Din oras
  BEAT LA VOLAN AR TREBUI SĂ ÎNSEMNE TENTATIVĂ DE OMOR CU PREMEDITARE: Un bărbat beat conducea pe B-dul 21 Decembrie 1989. Mai mulți șoferi, prinși la volan beți sau drogați în Cluj
 • Acum 19 hours Politica
  TEME-TE CÂND POLITICIENII ANUNȚĂ CĂ NU SE MAI FAC ANGAJĂRI LA STAT: ANAF vrea să scoată la concurs mii de posturi vacante. Nu mai are cine fugări în teritoriu babele care vând lobodă neaccizată?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE