In vizor

Ambitii mari la ATOP: reducerea cu 1% a infractiunilor

Presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP), consilierul judetean Ioan Petran va prezenta in sedinta forului judetean din aceasta saptamana raportul pe anul 2013 a institutiei pe care o conduce.

Asa cum a aratat Ziar de Cluj intr-un alt articol ATOP,organism cu rol consultativ, prin natura activitatii sale poate face maxim sugestii si recomandari catre politie si alte institutii din domeniul sigurantei publice, pentru cresterea gradului de securitate. Membrii ei se intalnesc o data pe luna la sedinta, intocmesc cate un raport de activitate anual si cate o strategie si trimit mai departe petitiile pe care le primesc. Pentru toate acestea fiecare primeste, potrivit presedintelui Ioan Petran, 5-600 de lei pe luna. Bugetul Autoritatii pentru 2013, primit de la Consiliul Judetean a fost de 220.000 de lei.

„Pentru anul 2013, au fost stabiliti urmatorii indicatori de performanta, considerati  prioritari:

1. Reducerea cu 1 % fata de anul 2012 a numarului infractiunilor contra persoanei sesizate  (omoruri, tentative de omor, lovituri cauzatoare de moarte, vatamari corporale grave);

2. Diminuarea cu 1 % a numarului infractiunilor contra patrimoniului sesizate;

3. Diminuarea cu 2 % a numarului infractiunilor stradale sesizate;

4. Diminuarea cu 2% a criminalitatii sesizate in mediul rural;

5. Combaterea cu eficienta sporita a criminalitatii economico-financiare prin cresterea cu 2 % a infractiunilor constatate;

6. Reducerea cu 1% a deceselor cauzate de accidente rutiere”, arata presedintele ATOP in informare, ambitiile inalte ale institutiei.

Documentul mai arata ca in primul trimestru al anului trecut au facut strategia pentru restul anului si au primit 200.000 de lei din bugetul judetului „in vederea sustinerii activitatii ATOP pentru asigurarea unui climat de siguranta si liniste publica”.

Printre proiectele finantate se numara „Necenzurat”, pentru care s-au dat 8.510 lei, proiect al Agentiei Antidrog. 300 de elevi si parinti, si 20 de cadre didactice au facut parte din proiectul care a urmarit „formarea de abilitati sociale ale elevilor, folosindu-se metode interactive, avand la baza studii care dovedesc eficienta acestui tip de interventii, in scopul luarii unor decizii corecte si responsabile in legatura cu consumul de tutun, alcool si droguri”.

Autoritatea mai informeaza si despre actiunile politiei clujene din anul ce a trecut, precum si despre participarea acesteia la emisiuni radio si TV.

„ATOP va continua pe viitor sa-si acorde sprijinul constant, transparent si impartial cetatenilor, societatii civile organizate in fundatii sau asociatii, autoritatilor locale, mentinandu-si disponibilitatea de a acorda consultanta acestor organisme neconditionat. De asemenea, ATOP va ramane deschisa spre comunicare, acordand atentie sugestiilor, opiniilor si recomandarilor formulate”, arata raportul planurile de viitor.

Foto:citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version