In vizor

Ambient SA, cercetata de DIICOT pentru evaziune fiscala

Procurorii DIICOT cerceteaza societatea Ambient SA, cu sediul principal in Sibiu, pentru evaziune fiscala, ca parte a unui grup infractional organizat. Practic in perioada octombrie 2011 – noiembrie 2012 membrii gruparii au creat mai multe circuite economico-financiare fictive de livrari si achizitii intracomunitare de materiale de constructii, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu peste 9.200.000 de lei.

“Membrii gruparii s-au folosit de o societate de tip off-shore, cu sediul în Cipru, precum si de mai multe societaţi comerciale deschise pe teritoriul Romaniei si interpuse în circuit, în mod sistematic, pentru acumularea tuturor obligaţiilor fiscale catre stat, cu consecinţa imediata a însuşirii unor importante sume de bani şi, implicit, a prejudicierii bugetului consolidat al statului. Societatile comerciale folosite în acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariati, nici spatii de depozitare, iar perioada de functionare era una de scurta durata. Cu toate acestea în acte societatile interpuse figurau ca “furnizori” pentru beneficiarii finali ai activitatii infractionale: societatile SC Ambient SA Sibiu si SC Mitliv SRL Craiova. În data de 06 octombrie 2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT Craiova, au fost efectuate sase perchezitii simultane la sediile sociale ale unor firme si locuinte ale unor suspecti, fiind puse în executare 14 mandate de aducere. Suspectii urmeaza sa fie audiati sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani”, arata procurorii.

In urma audierilor au fost retinute sase persoane pentru infractiunile de constituire a  unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani.

“Procurorii DIICOT au pus sub acuzare si societatile comerciale implicate. Astfel, SC Mitliv Impex SRL Craiova, SC Ambient SA Sibiu, SC Serious Team Serv SRL – din comuna Oboga, judetul Olt, SC Miandres SRL Craiova, SC Bocstal SRL Bradesti, judetul Dolj,  SC Freshener SRL  din Carna, judetul Dolj si Ariana-Nely SRL Bristrita sunt urmarite penal pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala”.

Societatea Ambient este controlata de omul de afaceri sibian Ioan Ciolan. In 2011 societatea avea o pierdere de 17 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 585 de milioane de lei. Un an mai tarziu a reusit sa incheie anul pe plus, raportand un profit de 3,2 milioane de lei la o cifra de afaceri de 666 milioane de lei. In 2013 profitul a crescut vertiginos, ajungand la 37,4 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 627 de milioane. Societatea a fost infiintata in 1993, iar patru ani mai tarziu s-au deschis primele sapte magazine in Sibiu. Magazinul din Cluj-Napoca s-a deschis in anul 2000.

Vom reveni cu punctul de vedere al reprezentantilor Ambient.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *