In vizor

Ambient SA, cercetata de DIICOT pentru evaziune fiscala

Scris de 3,224

Procurorii DIICOT cerceteaza societatea Ambient SA, cu sediul principal in Sibiu, pentru evaziune fiscala, ca parte a unui grup infractional organizat. Practic in perioada octombrie 2011 – noiembrie 2012 membrii gruparii au creat mai multe circuite economico-financiare fictive de livrari si achizitii intracomunitare de materiale de constructii, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu peste 9.200.000 de lei.

“Membrii gruparii s-au folosit de o societate de tip off-shore, cu sediul în Cipru, precum si de mai multe societaţi comerciale deschise pe teritoriul Romaniei si interpuse în circuit, în mod sistematic, pentru acumularea tuturor obligaţiilor fiscale catre stat, cu consecinţa imediata a însuşirii unor importante sume de bani şi, implicit, a prejudicierii bugetului consolidat al statului. Societatile comerciale folosite în acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariati, nici spatii de depozitare, iar perioada de functionare era una de scurta durata. Cu toate acestea în acte societatile interpuse figurau ca “furnizori” pentru beneficiarii finali ai activitatii infractionale: societatile SC Ambient SA Sibiu si SC Mitliv SRL Craiova. În data de 06 octombrie 2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT Craiova, au fost efectuate sase perchezitii simultane la sediile sociale ale unor firme si locuinte ale unor suspecti, fiind puse în executare 14 mandate de aducere. Suspectii urmeaza sa fie audiati sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani”, arata procurorii.

In urma audierilor au fost retinute sase persoane pentru infractiunile de constituire a  unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani.

“Procurorii DIICOT au pus sub acuzare si societatile comerciale implicate. Astfel, SC Mitliv Impex SRL Craiova, SC Ambient SA Sibiu, SC Serious Team Serv SRL – din comuna Oboga, judetul Olt, SC Miandres SRL Craiova, SC Bocstal SRL Bradesti, judetul Dolj,  SC Freshener SRL  din Carna, judetul Dolj si Ariana-Nely SRL Bristrita sunt urmarite penal pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala”.

Societatea Ambient este controlata de omul de afaceri sibian Ioan Ciolan. In 2011 societatea avea o pierdere de 17 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 585 de milioane de lei. Un an mai tarziu a reusit sa incheie anul pe plus, raportand un profit de 3,2 milioane de lei la o cifra de afaceri de 666 milioane de lei. In 2013 profitul a crescut vertiginos, ajungand la 37,4 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 627 de milioane. Societatea a fost infiintata in 1993, iar patru ani mai tarziu s-au deschis primele sapte magazine in Sibiu. Magazinul din Cluj-Napoca s-a deschis in anul 2000.

Vom reveni cu punctul de vedere al reprezentantilor Ambient.

Foto: ziuadecj.realitatea.netULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 19 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 22 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE