Rautacisme

Am aflat de ce dormea Florin Stamatian în post: se pare că era obosit de la negocierile cu Liviu Dragnea

Lămuritor în acest sens este materialul publicat azi de către Evenimentul Zilei, conform căruia printre oamenii care se vor ocupa în viitor de pensiile noastre îl regăsim și pe Andrei Stamatian, feciorul degrabă vărsătorului de somn în public, deputatul PNL de Cluj, Florin Stamatian.

CITEȘTE: Dacă nu e nici un interes, deputatul clujean Florin Stamatian ştie să doarmă chiar şi la locul de muncă, adică în Parlavramentul României

Din materialul citat aflăm (citind printre rânduri) că, în ciuda animozităților dintre Liviu Dragnea și vicepremierul Viorel Ștefan, acesta este favoritul la funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Ceea ce înseamnă că va fi nițel cumpărat.

De ce susținem acest lucru? Deoarece restul de specialiști financiari sunt apropiați/agreați de-ai lui Liviu Dragnea, sau negociați de coaliția PSD-ALDE. Deci, dacă Dragnea îl achiziționează de partea sa pe Viorel Ștefan, îi taie din puteri prin intermediul apropiaților săi. Cristian Roşu, actual preşedinte al Fondului de Garantare a Asigurărilor şi vechi prieten al lui Liviu Dragnea (vicepreședinte) o concurează cu Doina Dascălu, fost secretar de stat la Finanţe, fost vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi actual preşedinte CA al Electrica. Dacă lasă toate cele enumerate în urmă, Doina Dascălu va fi următorul vicepreședinte sunt de părere sursele citate. Mai ales că Roșu Cristian o contracandidează și pe Cornel Coca Constantinescu la funcția de celălalt vicepreședinte.

Andrei Micu, preşedinte Eximasig(societate de asigurări a statului) şi-a depus candidaturile pentru toate posturile din ASF, dar nu pare să aibă mari şanse. Lupta se va da între Roşu şi Constantinescu, acesta din urmă având șanse mai mari de câștig. Așa că, la pensii, candidează același Cristian Roşu împotriva lui Gabriel Grădinescu (fost bancher, inclusiv la CEC Bank) și de Micu un candidat susţinut de PNL. Așa că Roşu are clar cele mai mari şanse de reușită.

Mai rămâne Piața de capital unde vrea să rămână Mircea Ursache. Numai că acesta este combătur de către Ovidiu Wlassopol, în prezent prim-vicepreşedinte ASF şi de…, da, ați ghicit, de aceea îl ținea Stmatian-tatăl de nasture pe Liviu Dragnea la începutul lunii septembrie, Andrei Stamatian, vicepreşedinte la CEC.

CITEȘTE: Imagini dramatice surprinse de către deputatul USR Cluj, Ungureanu, în Parlamentul României: deputatul PNL Cluj, Stamatian, l-a zdrobit la taclale pe Dragnea. Numai nu-l ținea de nasture!

Cert este faptul că, deocamdată, Andrei Stamatian a supraviețuit în funcția de vicepreședinte al CEC, deși în primăvara acestui an se șia că va dispare din peisaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *