Afacerea zilei

Alors Cupcakes, povestea dulce a primei patiserii specializate in briose si cupcakes din Cluj

O familie de tineri din Cluj si-a descoperit pasiunea pentru desertul practic, nostim si versatil numit cupcake si a lansat o afacere pe aceasta nisa. Ideea s-a dovedit de succes. Briosele lor cu mot nu sunt doar aspectoase, ci si foarte gustoase, pentru ca incorporeaza doar ingrediente naturale, proaspete si sanatoase.

Laura si Sergiu Caba nu aveau background in industria alimentara. El e specializat in management hotelier, iar ea e tehnician dentar. Totul a pornit de la o joaca in bucatarie. Desertul de week-end a fost atat de apreciat de musafiri, incat au perseverat si au vrut sa il faca cat mai apropiat de varianta profesionista.

„Am inceput sa ne documentam pe internet, cautand retete si variante de prezentare. Apoi am vrut sa gustam un cupcake facut de bucatari profesionisti si am constatat ca nu exista, la ora aceea, un local specializat in asa ceva. La Bucuresti tocmai se inaugurase prima brioserie din tara”, isi aminteste Sergiu Caba, fondatorul Alors Cupcakes.

Si asa le-a venit ideea sa deschida ei, la Cluj, un laborator de patiserie specializat in cupcakes si muffins. Muffins-urile, numite si briose, sunt prajituri individuale din blat de diferite arome, in compozitia caruia se pot adauga fructe, cereale, seminte. Cupcakes-urile sunt minitorturi, compuse din blaturi cu toping din diferite creme pe baza de unt, ornate mai mult sau mai putin extravagant.

Tot anul 2013, cei doi tineri au lucrat la proiect, cautand locatia potrivita, cercetand piata, stabilind strategia de marketing, adunand avizele si autorizatiile necesare. Printre acestea, erau conditionati si de obtinerea unei diplome de cofetar-patiser, iar Laura a ales sa faca, la Londra, un curs care punea accentul pe decorarea produselor de patiserie.

Si-au dorit de la inceput sa se diferentieze de concurenta prin doua aspecte: sa ofere produse de calitate superioara, naturale si sanatoase, dar in acelasi timp sa fie ceva inedit, care sa impresioneze atat prin aspect, cat si prin savoare. Marea pasiune a Laurei e sa decoreze aceste prajiturele cu diferite ornamente sau cu figurine modelate din pasta de zahar.

Au auzit multe povesti despre furnizori si au experimentat cu ocazia nuntii lor unele aspecte, asa incat si-au dorit sa demonstreze ca se pot oferi produse de calitate la preturi corecte. Laura si Sergiu au o sensibilitate aparte pentru cei care isi unesc destinele si contribuie cu cel mai mare drag la reusita petrecerii de nunta, in care deliciile dulci oferite de ei au, de fiecare data, mare trecere.

Alors Cupcakes s-a lansat in ianuarie 2014. Afacerea s-a bazat initial pe cunostinte si recomandari. Prima iesire „in lume” a fost participarea la targul Nunta la Palat, iar in iunie au fost prezenti la Targul de Dulciuri de la Hotel Continental. Feedback-urile pozitive pe care le primesc dupa fiecare comanda, mai mica sau mai mare, ii motiveaza si ii determina sa isi diversifice oferta.

La ora actuala, Alors Cupcakes pune la dispozitie 9 sortimente de blaturi (vanilie, ciocolata, visine, portocale, mar, lamaie, morcov, cafea si scortisoara) și o varietate de creme care se pot combina dupa gustul si imaginatia clientului. Curiosii pot accesa site-ul Alors pentru a-si crea virtual combinatia preferata, inainte de comanda.

„Suntem flexibili, incercam sa ne pliem pe dorintele clientilor, sa le oferim ceva personalizat, de la aspect, arome, pana la serviciile pe care le includem, de consiliere, degustare, livrare gratuita, amenajarea bufetului. Facem totul ca evenimentul clientului nostru sa fie o reusita”, spune Sergiu Caba.

Botezuri, nunti, petreceri corporate, aniversari, zile de nastere, ocazii speciale, lansari de produse, orice eveniment poate constitui un bun prilej pentru un deliciu dulce. Iar cupcakes-urile pregatite la Alors pot fi personalizate cu fotografii, cu logo sau cu figurine din pasta de zahar, care sa exprime cat mai fidel mesajul pe care organizatorii doresc sa il transmita.

„Aceste prajituri se fac in hartiuta lor individuala si nu sunt atinse de mana patiserului. Sunt prajituri individuale, elegante, igienice si practice, care pot fi mancate cu furculita sau cu mana si se potrivesc oricarei ocazii”, spune Laura Caba, sufletul afacerii si creatoarea cupcakes-urilor pe care le vedeti in imagini.

 

Sursa foto: Alors Cupcakes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *