Rautacisme

Alina Chiorean, purtatorul de cuvant angajat sa distruga relatia cu presa

Cand esti purtator de cuvant raspunzi la telefon. Cand esti purtator de cuvant, raspunzi la e-mailuri. Sunt doua reguli de bun simt, daca nu de baza, ale slujbei pentru care esti platit. Si, daca banii cu care tu mergi in excursii, iti cumperi tigari si vopsea de par vin de la platitorii de taxe si impozite, raspunzi si mai repede la telefon, iti deschizi e-mailul si mai des. Pentru ca alti fraieri nebugetari isi dau jumatate din salariu statului, ca statul sa te plateasca pe tine sa fii nesimtit.

Un angajat model pentru stat, care mai degraba si-ar coase gura decat sa zica vreun adevar care sa pericliteze institutia care-i livreaza banii lunar, e Alina Chiorean, purtatorul de cuvant al Directei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Cluj. Acea institutie in care, sustin zeci de oameni, se bat orfanii, se fura mancarea copiilor, se aranjeaza posturile si se schimba sefii in functie de preferintele directorului. Acolo unde se fura tot, de la hartie igienica la slujbe.

Doamna Alina Chiorean, imaginea acestei institutii putrede, care duhneste a minciuna si a furt, nu poate sa raspunda la niciun fel de intrebare daca nu primeste in prealabil o solicitare in scris. Chiar daca, asa cum s-a intamplat saptamana aceasta, intrebarea era legata de un raspuns trimis de ea, in scris. Nu se poate. Raspusul pentru raspuns vine doar dupa o alta solicitare in scris. Adica o nesimtire ce depaseste orice imaginatie, care protejeaza neregulile care au loc in institutie chiar in acest moment.

V-am spune mai multe despre Alina Chiorean, cati bani are, ce masina conduce sau cat castiga pentru functia de purtator de cuvant care nu e in stare sa scoata o vorba, dar DGASPC Cluj, in mileniul trei, secolul vitezei, nu are un site. Daca ar avea un site, averile angajatilor pe bani publici ar fi la indemana oricui, iar asa ar vedea toata lumea cum isi cumpara ei cate doua apartamente in trei ani.

Asa ca se multumesc sa traiasca intr-o lume unde nu exista nici site-uri, nici telefoane mobile la care sa raspunzi, nici adrese de e-mail pe care sa le verifici. Asa, mizeriile care au loc in DGASPC Cluj raman in DGASPC Cluj. Cu largul concurs al fantomei Vakar Istvan, dar si cu buna stiinta a domnului Oleleu, a carui pupila Alina Chiorean este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *