In vizor

Alina Bica nu trăiește în Italia din vânzare de pizza, ci de caracatiță din firmele Elenei Udrea

O investigație Libertatea, ne demonstrează că fosta șefă antimafia, Alina Bica, nu trăiește în Italia din vânzare de pizza, ci din afaceri sulfuroase în contact direct cu firmele grupului Elena Udrea. Coincidențele care ne omoară, cum s-ar zice: reporterii Libertatea au descoperit că afacerea cu pizza de lângă Bari, aflată pe numele partenerului de viață al Alinei Bica, e la aceeași adresă cu una deținută 100% de Realtopfarma, companie pe numele cumnatului de facto al Elenei Udrea, Marinel Alexandrov, și a unui prieten, fostul deputat PD-L și PMP Adrian Gurzău.

  • Realtopfarma din România este compania care a anunțat că va construi cartierul Transilvania Smart City din Cluj-Napoca, un proiect intens promovat, care acum e în impas, după ce firma a intrat în insolvență și a raportat pierderi de 5 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV: Totul despre dosarul de la DNA Cluj ce vizeaza proiectul imobiliar al Elenei Udrea. Gurzău a furat 4 milioane de euro si si-a luat casa in Bali, Maybach si diamante

  • Dezvoltatorii de la Realtopfarma promovau facilități unice, precum livrarea la domiciliu cu drone, dar mulți cumpărători și-au cerut, între timp, avansul înapoi.

CITEŞTE: Transilvania Penal City se face cu penali, datori vânduți și rupți în cur. Bobby Păunescu, unul dintre investitorii proiectului imobiliar ”de 2 miliarde de euro” de la Cluj, a fost dat în judecată pentru datorii de peste 100.000 de lei către un hotel. Un alt creditor spune că i-a găsit în conturi doar câteva mii de lei. Fostul fotbalist Ciprian Marica și o firmă de pază figurează cu alte pretinse datorii

Condamnată definitiv în România la 4 ani de închisoare cu executare, Alina Bica trăiește în Italia. Ea locuieşte în oraşul Altamura, chiar în zona unde începe tocul „cizmei” ce pătrunde în Marea Mediterană. Idilic, în Altamura, localitate cu aproximativ 65.000 de locuitori plasată în interiorul continentului, iubitul Alinei Bica, Florin Busuioc, şi-a deschis un mic local.

În mass media centrală s-au și grăbit unii să ne arate fotoreportaje despre cum își câștigă existența ”biata” Alina Bica (șefă antimafia, condamnată de mafioată ce era!), vânzând pizza la italieni. O muncă onorabilă. Dar în spatele acestei fațade de PR numai onorabilitate nu este.

”(…) În timpul săptămânii, spun vecinii, restaurantul Noa e aproape pustiu. Luni e închis, iar de marţi până vineri, are deschis de la 18:30 şi până la miezul nopţii. Adolescenţii din piaţă îi trec pragul doar ca să-şi cumpere o porţie de cartofi prăjiţi, la 5 euro, sau ca să folosească toaleta. Cer voie, iar Papangelo e binevoitor şi le permite. (…)”

INVESTIGAȚIE. Fosta șefă antimafia nu trăiește din pizza în Italia. Firmele grupului Elenei Udrea o însoțesc pe Alina Bica la Bari

”(…) La Noa, o pizza de mărime medie costă, în general, 6 euro, adică 30 de lei, iar un pahar de bere la draft – 4 euro (20 de lei). Deşi e vineri seară, localul este gol.”

INVESTIGAȚIE. Fosta șefă antimafia nu trăiește din pizza în Italia. Firmele grupului Elenei Udrea o însoțesc pe Alina Bica la Bari

Păi, câte pizza (de 6 euro media) trebuie să vândă Alina Bica într-un restaurant aproape gol, încât să-și câștige onorabil existența în ”pușcăria” de lux a penalilor români în care s-a transformat Italia?

”(…) La o sută de metri de local, pe o străduţă ce urcă spre catedrala din centru, se află reședința în care locuieşte Alina Bica. Potrivit datelor primite de instanţele din România, acesta este domiciliul declarat de fosta şefă a DIICOT pentru executarea pedepsei, în Italia. Libertatea a fost acolo, dar nu publică adresa. Iar din imagine oferim un detaliu, fără localizare. (…)”

INVESTIGAȚIE. Fosta șefă antimafia nu trăiește din pizza în Italia. Firmele grupului Elenei Udrea o însoțesc pe Alina Bica la Bari

”Numele Alinei Bica apare şi la altă adresă. La intrarea unui imobil aflat în inima oraşului, pe artera comercială din centrul vechi. Este scris, negru pe alb, la interfon. Iar sub el e trecut numele altui cetăţean român.”

INVESTIGAȚIE. Fosta șefă antimafia nu trăiește din pizza în Italia. Firmele grupului Elenei Udrea o însoțesc pe Alina Bica la Bari

”(…) La această a doua adresă din Altamura, unde apare numele Alinei Bica, sunt înregistrate, la Registrul Comerțului din Italia, două firme. Una dintre ele este Nix Group Societa a Responsabilita Limitata Semplificata. Este SRL-ul care deține pizzeria Noa. Firma e în funcțiune din 29 septembrie 2022, are ca obiect de activitate „restaurante și activități alimentare mobile” și ca acționari pe Florin Busuioc (66%) și pe Nicola Papangelo (34%), cel care a vorbit cu reporterii Libertatea. Primul, născut la Onești, acum 46 de ani, e partenerul Alinei Bica. Al doilea este prietenul lui Busuioc. Papangelo nu apare doar în această firmă. (…)”

Papangelo e și directorul celei de-a doua firme înregistrate la aceeași adresă: Edilfarma SRL, fondată pe 4 februarie 2021. Având obiect de activitate construcția clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, Edilfarma are un acționariat 100% românesc.

Edilfarma e deținută de Realtopfarma din satul Tamași, Ilfov. Compania-mamă din România, Realtopfarma, are doi acționari, ambii apropiați ai Elenei Udrea, prietena Alinei Bica:

Marinel Alexandrov (50%), „cumnatul” Elenei Udrea, fratele lui Adrian Alexandrov, partenerul de viață al fostului ministru al turismului,

și Adrian Gurzău (50%), fost deputat PD, PD-L, apoi PMP (2004, 2008-2015), cumătrul Elenei Udrea (condamnat cu suspendare pentru grave acte de corupție, în vizorul uneii noi anchete DNA)

Realtopfarma este compania din spatele megaproiectului imobiliar Transilvania Smart City din Cluj-Napoca. Investiția a fost promovată drept ”cel mai mare proiect imobiliar din istoria Clujului” (un tun financiar de proporții, după cum puteți citi în anchetele Ziar de Cluj și Strict Secret).

CITEȘTE ȘI: AL DRACULUI “GRUP DE LA CLUJ”! Transilvania “Penal” City, bombardat de executări silite și cereri de faliment

Care a fost rezultatul financiar al Realtopfarma:

  • 2020: 410.000 de lei
  • 2021: 275.000 de lei
  • 2022: – 25.359.802 de lei (pierderi)

Conform termene.ro, firma e acum în insolvență și a declarat pierderi de 5 milioane de euro în 2022. Ce se întâmplă în realitate?

Pe site-ul oficial al Transilvania Smart City, investiția este în continuare solidă. Cartierul cel nou e la doi pași de Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca, are deja două tipuri de studiouri (68.400 de euro + TVA și 70.200 de euro + TVA) vândute integral și se mai vând alte două tipuri, care costă 83.229 de euro + TVA și 85.277 de euro + TVA. Proiectul trebuia să fie gata la finalul acestui an.

Însă la fața locului sunt trasate doar străzile, arată planșele Google Earth din iunie 2023. Unele blocuri au doar fundația turnată și s-au înălțat foarte puțin, așa după cum o arată și pozele postate pe grupuri de oamenii care au cumpărat apartamente. Mulți clujeni au început să își ceară banii înapoi, conform comentariilor lăsate de ei pe grupurile dedicate proiectului imobiliar. Ei au renunțat mai ales după ce a apărut știrea că firma e în insolvență.

Ce le-au răspuns investitorii Elenei Udrea? Au acuzat deja celebrul grup de la Cluj.

”Societatea Realtopfarma SA (…) nu se află în procedură de insolvență la cererea creditorilor, ci se află în stare de reorganizare, la cererea debitorului, adică a societății în sine (…) fiind, de fapt, o formă de protecție împotriva atacurilor venite din partea celor care până la un anumit punct i-am considerat parteneri, respectiv SDC Imobiliare SRL prin Ștefan Berciu și Neluțu Varga, societate care reprezintă interesele oculte ale celebrului Grup de la Cluj și care a încercat în mod repetat o preluare în forță a acestei afaceri prin diferite metode total ilegale” – comunicat Transilvania Smart City din aprilie 2023.

Întrebați dacă apartamentele vor fi finalizate vreodată, responsabilii Transilvania Smart City au spus că fac tot posibilul.

Dar cine sunt ei?

Adrian Gurzău, fost deputat, condamnat în 2017

Adrian Gurzău a ajuns deputat în 2004, înlocuindu-l pe Emil Boc când acesta a ajuns edil, omul care e încă primar al orașului unde firma lui Gurzău construiește blocuri.

Gurzău este cumătrul Elenei Udrea, care i-a nășit copilul. Și, la fel ca fostul ministru al turismului, are o condamnare la activ. A primit, în 2017, doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei într-unul din dosarele Carpatica Asig.

Procurorii l-au acuzat pe Gurzău că s-a înțeles cu Angela Toncescu, membră pe atunci a Consiliului de Administrație al Carpatica Asig, și că și-a folosit influența pentru ca ea să fie numită președintă a CA în schimbul câștigării unui contract de 270.000 de euro referitor la servicii specializate de relații clienți, info-line, contact center vânzare şi marketing.

Marinel Alexandrov e fratele lui Adrian Alexandrov

INVESTIGAȚIE. Fosta șefă antimafia nu trăiește din pizza în Italia. Firmele grupului Elenei Udrea o însoțesc pe Alina Bica la Bari

Marinel Alexandrov e fratele lui Adrian Alexandrov, partenerul Elenei Udrea.

Marinel este marinar și scrie, pe rețelele de socializare, că lucrează la o companie care organizează croaziere.

Marinel a preluat acțiunile Realtopfarma chiar de la fratele său, Adrian Alexandrov.

Înainte de apropiații Elenei Udrea, firma a fost deținută prin acțiuni la purtător. Și, deși inactivă până în pandemie, din 2020 a vândut echipamente de protecție în spitale. Sumele au ajuns la circa 300.000 de lei după ce mai multe oferte din SEAP au fost refuzate.

Contactat de Libertatea, Adrian Gurzău n-a răspuns solicitării ziarului.

Ne-am fi și mirat.