Politica

Alin Tișe, zdrobit de victoria USR, a înfulecat pizza cu gura plină. Scaunul de șef de județ se clatină tare – VIDEO

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean și membru de vază al PNL Cluj a fost cuprins de o mare foame, duminică seara, înainte de anunțarea rezultatelor exit poll la europarlamentare. În sediul partidului, după ce a scotocit bine prin cutiile cu pizza, a început să înfulece cu poftă bucată după bucată. Pesemne i-a scăzut glicemia din cauza stresului și emoțiilor. Tișe presimțea că la Cluj urmează o victorie zdrobitoare a USR, iar scaunul de președinte de județ se zguduie bine de tot. În așa condiții de stres și bulversare, ce putea altceva să facă, decât să mănânce compulsiv, întocmai ca personajele feminine din filmele de la Hoolywood după o despărțire.

După victoria detașată a USR – PLUS din Cluj, PNL are șanse tot mai mici să câștige din nou conducerea Consiliului Județean Cluj. Alin Tișe poate să își pregătească deja bagajele și să elibereze biroul de șef de județ. Pe județ, USR – PLUS a obținut 32,34%, PNL: 30,25%, PSD: 10,70%, UDMR: 9,96%.

Alin Tișe are multe minusuri în actualul mandat. Reamintim doar eternul proiect al Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, care se tot construiește din anul 2011 și nici acum nu este finalizat; închiderea rampei neconforme de la Pata Rât; modernizarea drumurilor județene (la începutul anului, Tișe recunoștea că doar o treime din drumuri sunt reparate); Spitalul Regional, mult promisul spital de copii monobloc, relația defectuoasă cu Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca.

Alin Tișe a fost subiectul unor materiale de presă după ce a început să construiască turnul de 12 etaje, pe strada Ploiești.

În 2014, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din Primaria Cluj-Napoca a eliberat două certificate de urbanism pe numele Cameliei și al lui Alin Tise, pentru construirea turnului de 12 etaje de pe strada Ploiesti. În același timp, Comisia de Monumente din Cluj a dat aviz negativ proiectului, din cauza regimului de înălțime. Decizia a fost, însă, contestată, iar Ministerul Culturii a dat avizul final, adică favorabil. Doar când ești om politic și senator ai relații și prieteni care intervin pentru tine când este cazul.

În aprilie 2014 când proiectul a fost prezentat pentru prima dată în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, doi arhitecți cunoscuți au desfințat proiectul, numindu-l un abuz urbanistic. Dar, este evident că nu s-a ținut cont de opiniile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *