Din oras

Alin Tise si-a sustinut astazi teza de doctorat

Senatorul Alin Tise este de astazi doctor in filosofie. Fostul presedinte al Consiliului Judetean si-a sustinut astazi teza de doctorat cu titlul “Conceptii privind rolul discursului politic in consolidarea democratiei “ la Facultatea de Istorie a UBB. Conducatorul lucrarii a fost prof. univ. dr. Liviu Zapartan, renumit filosof, fost ambasador al Romaniei in Luxemburg. Din comisia de doctorat au facut parte prof.univ.dr. Adrian Cioroianu de la Universitatea Bucuresti, prof.univ.dr. Petru Dunca de la Universitatea Tehnica din Baia Mare si prof.univ.dr. Adrian Ivan de la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca.

“Credem ca mediul politic – in ansamblul sau – trebuie sa se intoarca si mai mult catre public si sa il implice cat mai mult in dezbaterea politica. Sistemul discursului politic monolog – fie ca puterea majoritara comunica intr-un mod necooperant si ignorand opozitia, fie ca oamenii politici comunica unidirectional ignorand de fapt publicul si dorinta acestuia de implicare, uneori chiar desconsiderand vointa acestuia -, reprezinta doar o mimare a democratiei si a procesului democratic. Credem ca o astfel de desconsiderare a vointei populare prin ignorarea implicarii societatii civile si totodata o asumare apriori a faptului ca oamenii politici sunt alesi si deci mandatati de populatie sa decida si sa guverneze si ca in perioada dintre doua campanii electorale publicul nu ar fi interesat de discursul si actiunea politica este o abordare total gresita pentru o democratie, dar si pentru clasa politica”, arata Tise in rezumatul tezei.

La sustinerea tezei de azi-dimineata senatorul Alin Tise a fost la randul sau sustinut de mai multi prieteni si cunoscuti printre care si consilierii judeteni Steluta Racolta si Mariana Les. In sala a fost prezent si seful PDL Cluj, Daniel Buda, directorul Cluj Arena, Radu Ratiu, dar si Victor Popa, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean in mandatul lui Tise.

Foto: Eugen Olariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *