Politica

Alin Tișe + Remus Lăpușan = LOVE. „Necrologul” șefului de județ la plecarea fostului social-democrat din Consiliul Județean

Demisia lui Remus Lăpușan din PSD a fost urmată și de demisia din Consiliul Județean, unde a fost consilier județean. Înainte de votarea proiectului de hotărâre privind demisia lui Lăpușan, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean a ținut să spună un mic discurs despre fostul coleg. A fost mai degrabă un necrolog decât un mesaj de mulțumire. Prea mult nu a greșit Tișe ducând speech-ul spre această direcție. Lăpușan era mort demult din punct de vedere politic.

„Regret faptul că a decis să își depună această demisie, dar este o opțiune personală. În calitatea lui de consilier județean și-a îndeplinit cât se poate de bine toate sarcinile, am avut o colaborare bună atât ca și consilier cât și ca lider de grup. Regret decizia pe care a luat-o, este decizia partidului și a sa personală, dar din punct de vedere administrativ cred că PSD pierde un om care cunoștea bine județul, cunoștea bine proiectele județului. Dincolo de toate a fost un coleg cu care atunci când ai negociat ceva s-a și ținut de cuvânt. Dar este normal să se întâmple asta în politică. Din punctul meu de vedere, dincolo de opțiunea partidului, eu am vrut să mă refer la el ca om și ca coleg. Noi respectăm decizia și sperăm să aibă succes pe drumul pe care a plecat”, a afirmat Tișe în deschiderea ședinței de Consiliu Județean de miercuri.

Citește și:

Remus Lăpușan și-a dat demisia din PSD Cluj. Liviu Alexa:”I-am cerut demisia, mă bucur că m-a ascultat, era oricum un ratat politic”

Discursul lui Tișe a respectat principiul „despre morți numai de bine”, bineînțeles cu referire la moartea politică în cazul de față. Uită însă când ambii își aruncau cuvinte de ocară despre încrengăturile și legăturile dintre propriile afaceri și instituțiile publice.

Iată de exemplu, ce spunea Alin Tișe despre Remus Lăpușan în 2014:

Îi solicit şi eu public măcar de această dată să nu mai fie ipocrit şi să răspundă public:

Cum se ocupă el de atâţia ani în politică de delaţiuni ordinare, făcând plângeri şi reclamaţii nefondate?

Cum încearcă el să înlăture adversarii politici incomozi folosind controlul politic ilegal al prim-ministrului?

Cum s-a trezit el din somn pe când era la conducerea judeţului aflând lucruri care erau publice de ani de zile?

Cum  a reinventat, în anul 2014, comunicarea prin porumbei călători?

Cum a iniţiat şi promovat un HCJ (sic!) pentru pistă iar după un somn adânc a iniţiat revocarea hotărârii făcând pierdute referatele? (Prietenii ştiu de ce!)

Cum făcea bani din asigurări prin intermediari de la instituţiile aflate în subordinea CL Cluj-Napoca în mandatul său de consilier local?

Cum vorbeşte despre firme PD-iste când aproape toate contractele judeţului din ultimii 3 ani au fost obţinute de o firmă PSD-istă?

Cum a angajat el ilegal personal în toate instituţiile CJC dublând umărul de angajaţi şi fondul de salarii?

Cum a reuşit, în aproape trei ani la putere, să blocheze toate proiectele şi să nu facă nimic pentru clujeni?

Revenind la moartea politică a lui Remus Lăpușan, trebuie precizat că nici ca și consilier județean nu a strălucit deloc din 2016 până acum. Anul trecut a avut aproape 500 de intervenții în plenul Consiliului Județean. În afara contrelor politice cu adversarii liberali, Remus Lăpușan nu a făcut nimic notabil. Din raportul său de activitate pe anul trecut aflăm că a inițiat 6 proiecte de hotărâri. În document a mai scris că a susținut alocarea de fonduri pentru spitale, școli și drumuri, pentru Olimpiada Internațională de Matematică și pentru evenimentele dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire.

De când este politician, Remus Lăpușan a reușit să adune o avere impresionantă. Are bani în conturi, acțiuni, terenuri, imobile. Este și membru în Consiliul de Administrație al Transgaz, de unde a primit 88.259 lei. Deține acțiuni și în companiile de stat Romgaz, 846 de acțiuni în valoare de 24.703 lei și Electrica SA, 6607 acțiuni în valoare de 69.043 lei.

Citește și:

Ce averi au Remus Lăpușan (fostul lider al consilierilor județeni PSD) și Vasile Sălătioan (actual șef al social-democraților din Consiliul Județean)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *