Politica

Alin Tișe nu mai poate de grija electoratului PNL și cere ieșierea de la guvernare, ”în măsura în care guvernarea nu ține cont de prioritățile liberale”

PNL trebuie să iasă de la guvernare în măsura în care guvernarea nu ține cont de prioritățile liberale și mărește fiscalitatea, transmite președintele Consiliului Județean Alin Tișe, care face parte din una dintre cele mai performante filiale PNL din țară – filiala de la Cluj. Dar vorbim despre simple ipocrizii de Facebook. Un interviu acordat unei emisiuni de chitanțier ne arată un Alin Tișe pe care-l interesează numai banii, nu și ”confortul” ”electoratului” clujean plătitor de taxe și impozite. Măcar e de apreciat că a fost direct: nu calitatea vieții contează, nu situația celor care locuiesc in jur (încălcarea legilor, zgomot șam), ori pe la spitale, doar aspectul financiar, doar banii. Interivul din emisiunea de chitanțier, favorabil lui Tișe (deh, banii vorbesc), se întoarce clar, prin afirmațiile negândite, împotriva lui: nu calitatea vieții, ci doar calitatea gazonului și câți bani au intrat, asta conteaza. „Banii vorbesc”, măcar a spus direct ce conteaza pentru administrația de la Cluj. Dar, după un asemenea interviu, să te dai ”îngrijorat” de calitatea vieții electoratului PNL (chiar dacă, subliniem, afirmațiile sunt corecte), este doar o ipocrizie politică.

”Guvernul PNL – PSD sau PSD – PNL

Oricum le-ai ordona, Guvernul este bipartid!

Guvernarea trebuie să se abțină de la măsuri care lovesc direct în electoratul unuia sau altuia dintre partide.

Creșterea fiscalității lovește direct în electoratul PNL.

Și condamnă România la o criză profundă și recesiune.

Susținerea economiei reale presupune susținerea mediului de afaceri și nicidecum fiscalitatea crescută.

Asta echivalează practic cu scoaterea PNL de la guvernare!

PNL trebuie să iasă de la guvernare în măsura în care guvernarea nu ține cont de prioritățile liberale și mărește fiscalitatea.

Nu, nu am discutat în partid asta.

Este ceea ce gândesc și ce aș face eu, dar partidul gândește cu mintea altora”, a scris Tișe, pe Facebook.

Acum să vedem ce a declarat acesta la emisiunea de chitanțier. Și numărați de câte ori apare cuvântul bani (și adiacentele), profitabil și de câte ori calitatea vieții, grija față de contribuabilul clujean șamd.

”Am participat și eu, la fel ca mulți clujeni, la acest eveniment. Eu am spus întotdeauna că aceste stadioane pe care le avem, pe care le-am făcut, nu pot fi profitabile doar din meciurile de fotbal. Astfel că organizatorii, proprietarii, trebuie să găsescă soluții pentru a aduce bani.

Evenimentul acesta aduce Clujului an de an pe lângă faimă și renume internațional, bani cât n-adunăm din fotbal ani întregi. Este un eveniment care aduce bani județului, completăm bugetul. Din punctul de vedere al autorităților locale, noi vedem stadionul ca un obiectiv care trebuie să deservească publicul.

Sigur, sunt foarte multe discuții aici: sunt unii care își doresc doar competiții sportive, adică fotbal, alții care vor și evenimente de altă natură, dar și unii care își doresc numai concerte. Și așa mai departe.

Însă eu cred că această arenă făcută în urmă cu 11 ani din banii tuturor clujenilor trebuie să se regăsească în ea cu toate dorințele, să fie folosită de comunitate atât pentru sport cât și pentru alte evenimente. Evident, cu măsuri de siguranță și garanții. Trebuie căutată cu înțelepciune formula optimă, să se regăsească toate orientările, de la simpozioane, petreceri, meciuri de fotbal și astfel de evenimente.

Cred că Untold-ul de anul acesta a fost, de departe, un succes. Nu cunosc detaliile financiare că nu e treaba mea, dar ce pot spune este că noi le-am cerut o garanție semnificativă pe care ei au achitat-o.

Acum, echipa care monitorizează starea gazonului a început în această dimineață inventarierea întregului stadion, de la scaune, la toalete, culoare, sisteme de iluminat, dale, beton etc.; tot ceea ce ar putea fi distrus e inventariat. Apoi vor încheia un proces verbal foarte riguros cu autoritățile locale și cu organizatorii Untold.

Am văzut și eu primele imagini cu starea gazonului, dar pe mine nu mă interesează imaginile astea, ci ca firma care face mentenanța la stadion să constate și să garanteze că gazonul nu s-a deteriorat. Nu atât cât arată la privirea ochiului.

Așteptăm procesul verbal de constatare cu starea gazonului; avem bani garanție pentru a schimba în totalitate gazonul. Dacă va fi nevoie îl vom schimba în totalitate, dar pe banii lor. Din toate punctele de vedere noi suntem în ordine pentru a putea repara tot ce a fost distrus.

Cu alte cuvinte, din punctul de vedere al comunității acest eveniment a însemnat un succes. Rămâne de văzut dacă și financiar a fost la fel. Vă dați seama că Untold-ul fără stadion n-ar exista! Dacă nu s-ar ține în stadion, cine știe unde s-ar putea, sau nu s-ar mai desfășura Untold deloc!

Acum, noi reintrăm în normal și vrem să-i oferim clubului Universitatea un gazon impecabil, pe care ei să joace și dacă se poate și să câștige”.

Deci, echipa banilor bate cu 10 la zero echipa grijii față de cetățean, a respectării legilor. Județul are nevoie de un administrator nu de un contabil!