In vizor

Alin Tişe minte cu neruşinare sau este minţit, la rândul său? Pe drumurile "asfaltate" de CJ sigur nu a ajuns

Tot la 2 zile, Consiliul Judeţean mai trimite un comunicat prin care anunţă că s-a mai terminat un tronson de drum de asfaltat, de reabilitat, de refăcut.

După câteva detalii tehnice, invariabil, şi un mesaj din partea preşedintelul CJ Alin Tişe, în care îşi exprimă bucuria, că ce drum bun au acum oamenii.

În 23 august am primit un astfel de comunicat în care eram anunţaţi că s-a finalizat turnarea stratului de asfalt pe drumul judeţean Fundătura-Corneşti, între kilometrii 0 şi 17.

„În cadrul programului de lucrări care vizează reabilitarea infrastructurii rutiere a judeţului Cluj, marţi, 23 august 2016, s-a reuşit finalizarea turnării covorului asfaltic în două straturi pe drumul județean 109B Fundătura – Cornești, pe porțiunea cuprinsă între km 0 şi 17.
 Lucrările de modernizare a drumului au constat în realizarea de fundaţii, aşternerea stratului de piatră spartă, schimbarea podeţelor, realizarea de ziduri de sprijin, acostamente, executarea de marcaje, tăierea vegetaţiei de pe marginea drumului, respectiv turnarea de covor asfaltic cu o grosime de şase centimetri şi a stratului de uzură cu o grosime de patru centimetri.
Pentru a se verifica măsura în care lucrările de asfaltare au respectat exigenţele impuse de normativele în vigoare şi cerinţele expres formulate de către beneficiar – Consiliul Judeţean Cluj, calitatea stratului de asfalt, respectiv grosimea şi consistenţa acestuia, au fost verificate prin prelevarea de carote de către un laborator specializat în domeniu”, anunţa comunicatul CJ. Şi au pus şi imagini cu o carotă, să se vadă cât de gros e asfaltul.

Şi, evident, şi mesajul preşedintelui CJ: „Mă bucură faptul că „zestrea” de drumuri judeţene reabilitate prin lucrări ample, în profunzimea lor, începute cu refacerea fundaţiei, s-a îmbogăţit cu un sector pe care s-a turnat covorul asfaltic în două straturi şi pe care se poate circula în cele mai bune condiţii. În acelaşi timp, tocmai pentru că este vorba despre lucrări complexe de care ne dorim să beneficiem cât mai mulţi ani, am dispus verificarea cu stricteţe a calităţii şi a conformităţii tuturor lucrărilor executate.”

În urma semnalelor din teren, că drumurile nu ar fi chiar aşa cum se laudă Tişe, am mers la faţa locului. „Zestrea” ar face de ruşine orice fată mare. Ar rămâne nemăritată.

Kilometrul 0 e la Fundătura, de la drumul european. Drumul străbate 3 sate, Lujerdiu, Morau şi Stoiana, traversează centrul comunei, satul Corneşti şi se continuă până la Tiocul de Jos.

Teoretic, ar trebui să fie 17.1 kilometri de asfalt. În fapt, sunt sub 14. Însă imaginile sunt grăitoare, nu are rost să povestim noi ce am văzut.

Dorel Julean, primarul din Corneşti, e optimist: „Nu au facut rigole sau şanturi. Insă aveam noi cam pe 25% din lungimea totala. Sper ca la rectificarea bugetară să mai prindem ceva şi in vara anului viitor să putem tăia panglica, să avem si noi un drum decent”, speră primarul

 

Comunicatul remis de CJ spune clar că s-au asfaltat 17 kilometri. Însă pe drumul respectiv încă se munceşte. Sunt porţiuni întregi cu alunecări de teren sau pur şi simplu neasfaltate.

Imaginile nu mint, mai ales că sunt proaspete.

Gropi de 1 metru lăţime care, acoperite de ploaie, pot nenoroci orice autoturism care nu e din zona şi nu cunoaşte traseul.

Praguri de 10-12 centimetri, porţiuni care pot fi traversate doar cu viteza I.

Domnule preşedinte Alin Tişe, situaţia e gravă!

Dacă nu aţi fost în teren, atunci aţi fost minţit. Luaţi-i la întrebări pe constructori!
Dacă ştiaţi care e situaţia, de fapt, şi aţi trimis un comunicat de presă mincinos, în urmă cu două luni, e şi mai grav!

 

In plus, mai sunt mai putin de 3 saptamani pana la data finalizarii lucrarii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *