Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Alin Tişe către Mediafax (că aşa se comunică în instituţia pe care se preface că o conduce competent: preferenţial), acesta îndeamnă administraţiile publice locale să intre în grevă administrativă, ca ultimă soluţie faţă de „abuzurile” noii Legi a bugetului de stat. „Bugetul este o formă de „răzbunare politică, în condiţiile în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a inclus Clujul pe lista judeţelor care nu mai merită bugete pentru dezvoltare”, se comunică în comunicat.
Păi, să ne amintim cum bugetul a fost o formă de răzbunare politică şi pe vremea PDL, şi a PNL şi a oricărei alte înşiruiri alfabetico-politice, nu numai a PSD. De fiecare dată când a venit câte unul la putere, a fost pe principiul „scoală-te, să mă aşez eu”, iar bugetele Patriei şi rezervorul de funcţii publice au fost prada lor de război. Să behăi că ţi se aplică acelaşi tratament pe care l-ai aplicat tu când ai avit ocazia, este genul de ipocrizie pe care-l blamăm şi l-am blamat, indiferent la cine am văzut că se manifestă. Ei cred că am uitat de pedelista care zicea: „ciocul mic, acum noi suntem la putere”?
A fi la putere înseamnă un singur lucru: administraţiile celor care țin în mână pâinea și cuțitul bugetar primesc felii generoase, ceilalți numai firmituri. Ori, marea bubă în an electoral este că rezervorul de voturi este fix la mâna celor care deţin cheia succesului în alegeri: voturile. Aşa că oropsiţii din administraţiile locale pe care ultimele alegeri parlamentare i-au plasat de partea Opoziţiei fac şi ei ce ştiu mai bine: troc cu voturi. Vorbim despre primarii din orăşele şi din comune care stau cu blidul întins către teşchereaua Consiliilor judeţene. Ăştia, ca să supravieţuiască, că li-e şi lor bine în fotoliul de primar, cât de mică şi de săracă ar părea comuna lor, îşi scot la negociat voturile pentru o canalizare, o pietruire, o asfaltare, ceva. Aşa că cel mai lovit în viitorul politic rămâne în această ecuaţie bugetară chiar preşedintele de Consiliu judeţean. Cum să nu îndemne el la grevă, să scoată din foc castanele cu mâna altora?!
Că dacă avea nevoie de bani, punea comiţiile, comitetele şi departamentele din subordinea CJ Cluj care se ocupă de atragerea de fonduri europene să aducă bani şi se micţiona cu boltă pe ce „dă” Bucureştiul. Sau îi invita pe primarii năpăstuiţi să vină la el la CJ Cluj, să le scrie proiecte şi să-i ajute să ajungă la banii europeni. Dar, stai, în Cluj ne pişăm pe ele fonduri: le atragem doar ca să le batjocorim şi apoi să le returnăm, cu tot cu penalităţi de unde le-am luat. Apoi behăim după bani. S-o fi terminat Centrul de Management Integrat al Deşeurilor şi nu ştim noi?
Apoi, Alin Tişe este preşedintele de Consiliu judeţean care a buftat-o cu propriii săi primari (din infatuare în primul rând, că nu-i mai ajungeai cu prăjina la nas şi-i ţinea cu ceasurile în anticameră, dându-se extrem de ocupat), chiar pe vremea în care era cu naşul său Boc la guvernare şi ţineau bine pita şi cuţitul bugetar în mânuţele lor harnice. În primul său mandat lui Tişe i-a trebuit „statuie”, aşa că şi-a construit stadion, lăsând baltă drumurile judeţene. Cu statuia falimentarei Cluj Arena a şi rămas. Noroc că s-a salvat în Parlament.
Acum vrea altă statuie: spital monobloc pentru copii, acela pentru care l-a blamat şi acuzat public de tentativă de fraudă şi para-ndărăt pe colegul său de partid (pe atunci), Mihai Seplecan, când acesta a vrut să aloce bani pentru achiziţia unei clădiri în fix acest scop.
Şi ar mai fi de zis despre ipocriziile politicianiste ale personajului, dar lăsăm pentru un alt comunicat către Mediafx. Nu înainte de a vă spune că, oricum, Alin Tişe este de la începutul mandatului său în grevă (nu prea dădea pe la slujbă, zic gurile rele – nu le credem, poate acum, în an electoral se mai străduie şi el).