In vizor

Alin Tișe încearcă să convingă opinia publică de faptul că afară este noapte, deși e zi. În cazul blocului-turn de pe strada Ploiești este rândul legii să vorbească!

Scris de 1,004

Printr-o elaborată cazuistică („interpretări meșteșugite pentru a ascunde situații false, argumentare sofistică – folosire premeditată a unor raționamente false, prin care se denaturează adevărul – în susținerea unor teze îndoielnice, metodă de dispute subtile pentru a salva situații dubioase” – dexonline.ro), Alin Tișe încearcă să inducă în eroare opinia publică cu privire la blocul-turn care se construiește pe strada Ploiești, autorizat pentru 12 etaje, dar la care s-a construit deja al treisprezecelea etaj, peste care acum se înalță și stâlpii de susținere al celui de-al paisprezecelea. 

Pentru că riveranii de pe străzile Ploiești și Constanța nu sunt niște „delatori ordinari”, așa cum îi alintă, pe pagina sa de Facebook președintele CJ Cluj, Alin Tișe, și pentru că noi suntem ziariști onești și de bună-credință, am încercat să îl contactăm pe acesta, în repetate rânduri, timp de două zile, înainte de publicarea primului material, cel din 21 iulie, în care prezentam această situație de construire de etaje în plus fără autorizație, în cazul proiectului imobiliar dezvoltat de mai mulți asociați, printre care se află și el (cel puțin autorizația de construire/demolare este pe numele său și al soției sale).

După ce nu ne-a răspuns la telefon, acum președintele Consiliului Județean Cluj a găsit de cuviință să ofere un răspuns pe pagina sa de Facebook, un răspuns jignitor, în care face uz de o cazuistică în ițele căreia nu dorim să intrăm, pentru că articolele noastre au fost bazate pe documente, pe răspunsuri oficiale din partea Primăriei Cluj-Napoca, pe fotografii care documentau situația de la fața locului, și nu pe bârfe, pe insulte sau pe argumente care, puse cap la cap, își dovedesc doar valoarea de sofisme.

Pentru elucidarea situației reale, de încălcare sau de neîncălcare a legalității, am sesizat autoritățile competente, care sunt obligate prin lege să verifice respectarea legalității și, în caz de încălcare, să dispună măsurile legale de sancționare.

Rolul presei nu este cel de a se certa pe Facebook, prin comunicate de presă și articole, cu persoanele publice, așa cum nici rolul persoanelor publice nu este cel de a insulta cetățenii pe Facebook, ci acela de a-și îndeplini îndatoririle postului în care au fost aleși de către cetățeni. Oficialitățile nu sunt plătite din bani publici să fie purtătorii de cuvânt ai foștilor sau actualilor asociați. 

Rolul presei este cel de a prezenta opiniei publice realitatea, cu mijloacele pe care un ziarist le are la dispoziție, documente publice și opinii ale specialiștilor și ale autorităților chestionate cu privire la un anumit subiect. În consecință, am sesizat Primăria Cluj-Napoca, cea care, prin intermediul Serviciului Control Urbanism și Disciplina în Construcții, este obligată să verifice respectarea legalității în cazul construcției de pe strada Ploiești. Imediat ce, la sesizarea noastră, vom primi un răspuns competent din partea Primăriei, îl vom prezenta opiniei publice, pentru o corectă informare. Chiar dacă se tergiversează, acest răspuns va veni, pentru că termenul legal de soluționare a sesizării este de 30 de zile.

Între timp, nu dorim să ne lăsăm atrași în cazuistica domnului Alin Tișe, prin care acesta încearcă să ne demonstreze că, deși el și foștii, sau actualii asociați, au primit autorizație pentru a construi 12 etaje (nu 13 și, în niciun caz, 14), ei sunt obligați să respecte regimul de înălțime și să construiască până când ajung la nivelul aticului vecinului. Am putea să ne întrebăm dacă, nu cumva, din lăcomie, pentru a obține spații în plus pentru birouri, au construit fără să respecte regimul de înălțime al etajelor.

În logica în care vrea să ne târască Alin Tișe, atunci când el și-a parcat mașina sub semnul de: „Parcarea interzisa! Atenție, se ridică mașini!”, Primăria este vinovată că și-a încălcat avertismentul și nu i-a ridicat mașina parcată ilegal, nu el, că a parcat ilegal. 

Ca să concluzionăm, în această speță este rândul autorităților și a legii să vorbească!ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Eveniment
  Sindicatele din educație continuă greva și săptămâna viitoare: Nu ne-ați convins că, după încheierea grevei, veți investi cu adevărat în educație. Nu v-ați asumat printr-un act normativ că, odată cu apariția noii legi a salarizării, salariul profesorului debutant va fi cel puțin egal cu salariul mediu pe economie
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  BĂTAIE DE JOC A LA BOC CU PISTELE PENTRU BICICLETE: Trebuie să câștige și farmaciștii din creme și analgezice, și medicii de coloană de pe urma dalelor, nu numai Videanu și PD-L al PNL. Se lucrează la economia orizontală a Clujului
 • Acum 1 day In vizor
  Să nu ziceți că Ziar de Cluj nu v-a atenționat că nimic nu e în regulă cu ”dervișii rotitori” de la Guvernare: PSD amenință cu declanșarea de alegeri anticipate, dacă protocolul nu e respectat
 • Acum 2 days Analiza
  EXCLUSIV Criminalul Tudor Cirje avea ascuns “in groapa” un pistol letal: “Daca ma dispera cineva… daca vrei sa faci mortaciune, cu manusi de doctor, da?”
 • Acum 2 days Anchete
  EXCLUSIV! “Cocaina iti da minte, atata am tras de ziua mea…!”, zicea criminalul Tudor Cirje! INTERCEPTARI superbe cu traficantii de droguri Grosan, Cirje si Popa Horea Emil! I-a facut DIICOT Cluj ca in desenele animate!
 • Acum 2 days PubliNews
  Baby Yoga, alături de micuțul tău, dar și scurt-metraje în aer liber, în Iulius Parc
 • Acum 2 days Rautacisme
  Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?
 • Acum 2 days Eveniment
  Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost ales în funcția Vicepreședinte al Platformei Europeane a Autorităților de Reglementare în Audiovizual
 • Acum 2 days In vizor
  Sindicatele Gaudeamus și Hermes din învățământul superior și cercetare anunță că sunt solidare cu greva profesorilor din școli: Iohannis a făcut declarații false privind satisfacerea tuturor revendicărilor profesorilor
 • Acum 2 days In vizor
  Clujul, în Top 10 al mamelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Într-un singur an, na nivel național numărul copiilor mame de copii s-a triplat
 • Acum 2 days Politica
  MINCIUNA STĂ CU POLITICIENII LA MASĂ. Cum se apără guvernul în fața acuzației că i-a păcălit pe profesorii care ceruseră garantarea viitoarei grile majorate de salarii: a inclus o referință în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență. Creșterea de 1.000 de lei din iunie e avans din majorarea de anul viitor
 • Acum 3 days In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 3 days In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE