Jos palaria

Alin Tișe a constatat personal și a confirmat dezvăluirile de ieri din Ziar de Cluj: „Padin 20, transformat ilegal în locuință”

Scris de 2,249

În urma materialului publicat ieri, 13 iulie, în exclusivitate, în Ziar de Cluj, prin care arătam faptul că, pe Aleea Padin, la numărul 20, există indicii temeinice care pot confirma declarațiile liderului sindicatului DGASPC, Ioan Rusu, conform cărora, la această adresă, fostul sediu al Serviciului pentru Persoanele cu Handicap a fost transformat în hotel pentru angajatele Direcției (Serviciul fiind mutat într-un nou spațiu, impropriu), președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, s-a sesizat și s-a deplasat astăzi personal la fața locului, confirmând faptul că pe Padin 20, în imobilul proprietate a județului Cluj, dat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, mai multe persoane locuiesc abuziv. 

În materialul de ieri, Ziar de Cluj a prezentat fotografii în care puteau fi observate haine puse la uscat în holul de la intrarea în acest imobil, genți de damă într-un alt hol, precum și geamurile rabatate, semn că, deși ușa era închisă cu cheia, aici locuiește cineva. Ne bucurăm că administrația județeană ia foarte în serios dezvăluirile noastre și, chiar dacă, nu cu mult timp în urmă, ne numea pe Facebook „blog de șantaj” și ne dedica pamflete, acum se sesizează și reacționează prompt la neregulile pe care Ziar de Cluj le semnalează. Astfel, printr-un comunicat de presă, în această dimineață, oficialii Consiliului Județean Cluj ne-au confirmat supozițiile noastre de ieri și au adus completări, atât în scris, cât și sub formă de fotografii relevante din „hotelul pentru angajații Direcției”, de pe Padin 20:

Padin 20, transformat ilegal în locuință

Președintele Consiliului Județean Cluj, precum și o comisie decisă de acesta, s-a deplasat azi, 14 iulie 2016, la imobilul din municipiul Cluj-Napoca, Aleea Padin, nr. 20, proprietate a județului Cluj, dată în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj pentru desfășurarea activității Comisiei de evaluare medicală a personalelor cu handicap adulți a județului Cluj. 

După mutarea acestei Comisii la sediul DGASPC Cluj din strada Eremia Grigorescu nr. 37-39, imobilul de pe Aleea Padin a fost transformat ilegal în locuință, astfel încât, în acest moment, mai multe persoane locuiesc abuziv în respectivul spațiu. Acest aspect a fost constatat de însuși Președintele Consiliului Județean în cursul acestei dimineți.

Ocuparea acestui imobil de către persoane care locuiesc ilegal, precum și modificarea abuzivă a destinației acestuia de către DGASPC Cluj, dintr-un spațiu destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități, persoanelor vârstnice și funcționării Comisiei de expertiză a persoanelor cu handicap, într-un spațiu locativ, constituie o încălcare gravă a legislației, motiv pentru care Președintele Consiliului Județean Cluj va sesiza organele de cercetare. 
Alăturat, vă transmitem fotografii realizate în cursul acestei dimineți la imobilul de pe Aleea Padin.”

Pentru promptitudinea cu care au acționat, Ziar de Cluj dedică conducerii Consiliului Județean Cluj un „Jos pălăria!”ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 5 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 6 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 7 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 8 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 9 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 9 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 9 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 10 hours Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 24 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 1 day General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE