In vizor

Alin Popovici nu se lasă. Le-a cerut celor de la ISCTR să verifice cazierul judiciar al Fany Prestări Servicii SRL

Alin Popovici, patronul Autotrust Corporation SRL, le-a cerut celor de la ISCTR Cluj să verifice cazierul judiciar al firmei rivale Fany Prestări Servicii SRL, societate care este deținută de soții Cadar. Mai mult, prin avocatul acestuia, Popovici a înregistrat sesizarea la ISCTR prin care cere explicit retragerea licenței de transport deținută de Fany.

Aparent, în cadrul unui control de la ISCTR IT. 4 cei de la Fany au prezentat un cazier judiciar alb, în care nu apărea istoricul cu condamnarea penală definitivă a soților Cadar și implicit a firmei Fany Prestări Servicii SRL, prin care au efectuat operațiuni de evaziune fiscală. 

Iată solicitarea: 

 

 

Bogdan Durlea, șeful ISCTR Cluj: „Vom acționa în temeiul legii”

 

Numit în funcția de director al ISCTR IT 4 în urmă cu o lună, Bogdan Durlea susține că știe de sesizarea celor de la Autotrust și că deja au fost demarate controale la firma soților Cadar. Acesta a precizat că și Fany Prestări Servicii SRL a depus sesizări împotriva firmei lui Alin Popovici, membră a grupului Alis. 

„Vom trata aceste sesizări cu maximă seriozitate. Deja am dispus controale pentru a verifica cele semnalate de ambele companii. În urma demersurilor vom aplica legea”, a explicat șeful ISCTR Cluj, Bogdan Durlea. 

 

REGULAMENTUL (CE) nr. 1071/2009 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 21  octombrie 2009 vorbește și de condiția ”bunei reputații” fără de care o firmă nu își poate exercita ocupația de transportator rutier.  Articolul 9 din Regulament face referire la condamnările penale definitive: 

„Buna reputaţie a managerilor de transport implică lipsa oricărei condamnări penale sau sancţiuni, pentru o încălcare gravă, în special a reglementărilor comunitare din domeniul transportului rutier. O condamnare sau sancţiune aplicată unui manager de transport sau unei întreprinderi de transport rutier în unul sau în mai multe state membre pentru cele mai grave încălcări ale normelor comunitare ar trebui să determine pierderea bunei reputaţii, cu condiţia asigurării de către autoritatea competentă a faptului că, înainte de a fi luată o decizie definitivă, a avut loc o procedură de investigare finalizată și documentată corespunzător, în cadrul căreia au fost garantate drepturile procesuale fundamentale și au fost respectate drepturile de a exercita o cale de atac corespunzătoare”. 

Citește și: 

 

Stefan Cadar, în pragul falimentului. ISCTR Cluj ia în calcul retragerea licențelor de transport de pe Fany Prestări Servicii

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *