Politica

Alianța PNL-UDMR din Consiliul Județean s-a zdruncinat. Schimbarea Consiliului de Administrație al Aeroportului Cluj amânată din cauza colegilor de partid ai lui Alin Tișe

S-au tulburat apele în alianța PNL-UDMR din Consiliul Județean? Proiectul de hotărâre privind schimbarea unor membri ai Consiliului de Admnistrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de joi după ce Comisia 4 de Patrimoniu nu a emis niciun punct de vedere. Potrivit membrilor acestei comisii, nu au putut să transmită niciun punct de vedere cu privire la acest proiect, așa că Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj și inițiatorul acestui proiect a retras proiectul de pe ordinea de zi. 

Din Comisia nr. 4 fac parte Viorel Secară și Marinel Andro, ambii de la PNL, Nati Ariton și Petre Pop, ambii de la PSD și Enyedi Tamas, UDMR. Fără avizul acestei comisii, proiectul de hotărâre nu este legal. Viorel Secară este unul dintre membrii Comisiei nr. 4 care s-a opus cel mai vehement schimbării propuse prin respectivul proiect de hotărâre. Practic, el s-a opus tocmai dorinței colegilor de partid. 

Prin respectivul proiect de hotărâre, urmau să fie schimbați provizoriu toți membrii Consiliului de Administrație al Aeroportului, trei dintre ei fiind acuzați că și-au încălcat obligațiile contractuale. Același document prevede reducerea numărului de membri de la 5 la 3. 

Potrivit proiectului de hotărâre, ar fi trebuit revocate mandatele de membri neexecutivi provizorii ai Consiliului de Administrație deţinute de: Irimie Popa (PSD), Konnert Agnes (UDMR) și Viorel Federiga (PNL). Aceștia sunt acuzați că și-au încălcat obligațiile contractuale.

În același document se arată că se revocă și mandatul de membru al lui Pop Ioan, reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, în locul acestuia urmând să fie numită Alina Mirela Petre.

CJ Cluj vrea să reducă numărul de membri ai CA de la 5 la 3 și propune și stabilirea unei indemnizații fixe lunare, în sumă brută de 1800 lei pentru fiecare.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a declarat că în fiecare an au fost votate astfel de proiecte prin care nu se face altceva decât să fie schimbați provizoriu membrii Consiliului de Administrație. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *