Jos palaria

Alex Bologa, un tânăr nevăzător, a cucerit aurul la Campionatul European de Judo pentru Nevăzători

Astăzi îi oferim un „Jos pălăria” lui Alex Bologa, un tânăr nevăzător de 23 de ani, care a reușit să cucerească aurul la Campionatul European de Judo pentru Nevăzători, la categoria 60 de kilograme. Evenimentul a avut loc în Genova, Italia, în data de 26 iulie, iar Alex se întoarce acasă nu doar cu un premiu extraordinar, ci și cu multă fericire în suflet, precum și satisfacție că munca lui nu este în zadar. Tânărul, antrenat de Gergely Tamaș, a reușit să îl învingă în finală pe sportivul Ciftci Recep din Turcia.

Alex și-a pierdut vederea la 6 ani și a început să practice judo la vârsta de 16, arătându-le tututor că, în ciuda problemelor, nimic nu te împiedică să faci performanță și să ajungi acolo unde îți dorești. Originar din Sălaj și absolvent al Facultății de Psihologie din Cluj-Napoca, specializarea Psihopedagogie Specială, Alex a avut un parcurs extraordinar de când a intrat întâia dată în sala de sport și până acum. 

Prima cea mai de preț medalie pe care a obținut-o a fost cea de bronz, la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, din anul 2016, când sportivul a adus României prima medalie paralimpică la judo din istoria sportului românesc. De atunci, el a reușit să câștige un loc fruntaș la fiecare competiție la care a participat, la categoria bărbați, 60 de kilograme.

Alex consideră că aptitudinile lui s-au îmbunătățit considerabil de la Jocurile Paralimpice de la Rio, iar acest lucru îi oferă o mare încredere în el.

„Am evoluat atât tehnic, cât și tactic”, spune sportivul. „Am învățat să fiu mai precaut și am reușit să mă autodepășesc”, continuă, mândru de reușitele sale.

Aurul pe care l-a câștigat acum la Campionatul European de Judo pentru Nevăzători nu este primul, fiindcă sportivul a reușit această performanță și anul trecut. Medalia din acest an, însă, este mult mai importantă pentru Alex. Nu doar pentru că și-a îndeplinit visul de a redeveni campion european, ci și pentru că acest lucru reprezintă un pas important spre Jocurile Paralimpice de la Tokyo, care vor avea loc în anul 2020. Acolo, el speră să reușească să urce din nou pe podium, indiferent care va fi culoarea medaliei pe care o va obține.

Nu ne rămâne decât să-i ținem pumnii să ajungă acolo unde își dorește. Alex, mult noroc în ceea ce îți propui și fie ca visele să îți devină realitate! Multă baftă!

sursa foto: facebook Comitetul National Paralimpic, Romania

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *