Eveniment

ALERTĂ METEO Cod galben de vijelii și grindină în CLUJ și alte 12 județe

Starea de alertă este dublată și de o alertă meteo lansată de Administrația Națională de Meteorologie. Locuitorii mai multor județe din România, printre care figurează și județul Cluj, nu se vor putea bucura de plimbări în aer liber în prima zi fără restricții în localități. ANM a emis vineri o alertă cod galben de vânt puternic, vijelii și grindină, în vigoare până sâmbătă. 

Atenționarea vizează 13 județe.

Începând de vineri de la ora 13:00 până sâmbătă la ora 3:00, la început în nord-vestul și centrul țării, iar spre seară și noaptea și în jumătatea nordică a Moldovei, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 60…70 km/h, iar în zona înaltă de munte peste 80…90 km/h, vijelii, căderi de grindină și averse ce pot avea și caracter torențial.

Punctiform, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

Alerta vizează județele Cluj, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Botoșani și Iași.

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și în intervale de timp mai scurte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *