Politica

ALEGERI EUROPARLAMENTARE – Știți pe cine votați în 26 mai? Totul despre candidații ALDE din Cluj

Scris de 378

Cine sunt candidații din Cluj ai fiecărui partid la europarlamentare, ce avere au și ce afaceri derulează? Câți dintre ei au avut probleme cu justiția sau probleme de integritate? Ziar de Cluj vă prezintă, pe parcursul mai multor episoade, candidații din Cluj sau care au legătură cu județul Cluj. Dvs veți decide cine merită să reprezinte Clujul și România în Parlamentul European.

Europarlamenarul Norica Nicolai este numărul 1 pe lista ALDE. Deși s-a născut în Sinaia și locuiește în București, Nicolai a fost aleasă senator PNL Cluj în anul 2000. Plasarea ei pe listele PNL Cluj a stârnit atunci tensiuni serioase în interiorul filialei județene a partidului. În legislatura 2000-2004, Nicolai a fost membru în comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, în comisia pentru egalitatea de șanse și în comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții.

În 2009 a fost aleasă europarlamentar, pe listele PNL.

La capitolul avere, Norica Nicolai deține 4 terenuri în Buzău și Ilfov, un apartament în București și două case în Buzău, respectiv Ilfov, două autoturisme, bijuterii în valoare de 17.500 euro, tablouri în valoare de 9.800 euro.

norica nicolai

Potrivit unui top realizat de Europa Liberă, dacă averea se măsoară strict în banii aflați în conturi și acțiuni la diverse firme, atunci europarlamentara Norica Nicolai, cea care deschide lista ALDE pentru Parlamentul European, este cea mai bogată dintre candidați, cu aproximativ 580.000 de euro în conturi. În anul 2018, europarlamentarul ALDE a declarat venituri în valoare de 210.000 euro.

Radu Silaghi Dumitrescu, președintele ALDE Cluj și inventatorul sângelui artificial candidează pentru europarlamentare pe lista ALDE pe locul 7. Este cercetător și profesor la Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca. Are două doctorate în chimie şi a coordonat echipa de cercetători care a descoperit, în urmă cu trei ani, formula sângelui artificial. Universitarul clujean are o experienţă de circa 20 de ani, e autorul a zeci de articole ştiinţifice în domenii precum Chimie, Biochimie şi studii interdisciplinare. Acesta era cap de listă pentru Senat a ALDE Cluj la alegerile parlamentare de acum doi ani.

radu silaghi dumitrescu

La capitolul avere, are patru terenuri în județul Cluj, două case, un apartament și o casă de vacanță, conturi și depozite bancare în valoare de peste 57.000 euro. În declarația de avere, a notat venituri în valoare de peste 164.000 lei (aproximativ 35.000 euro).

Lista candidaților validați de ALDE este următoarea:

Norica Nicolai

Daniel Barbu

Renate Weber

Ovidiu Silaghi

Varujan Vosganian

Andrei Gerea

Radu Silaghi Dumitrescu

Eusebiu Pistru

Horia Victor Toma

Tudor Tim Ionescu

Lista completă a candidaților ALDE la europarlamentare poate fi consultată AICI.

Citește și: 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE – Știți pe cine votați în 26 mai? Totul despre candidații PNL din ClujULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 13 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 17 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 17 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 3 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE