Politica

ALEGERI EUROPARLAMENTARE – Știți pe cine votați în 26 mai? Totul despre candidații ALDE din Cluj

Scris de 378

Cine sunt candidații din Cluj ai fiecărui partid la europarlamentare, ce avere au și ce afaceri derulează? Câți dintre ei au avut probleme cu justiția sau probleme de integritate? Ziar de Cluj vă prezintă, pe parcursul mai multor episoade, candidații din Cluj sau care au legătură cu județul Cluj. Dvs veți decide cine merită să reprezinte Clujul și România în Parlamentul European.

Europarlamenarul Norica Nicolai este numărul 1 pe lista ALDE. Deși s-a născut în Sinaia și locuiește în București, Nicolai a fost aleasă senator PNL Cluj în anul 2000. Plasarea ei pe listele PNL Cluj a stârnit atunci tensiuni serioase în interiorul filialei județene a partidului. În legislatura 2000-2004, Nicolai a fost membru în comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, în comisia pentru egalitatea de șanse și în comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții.

În 2009 a fost aleasă europarlamentar, pe listele PNL.

La capitolul avere, Norica Nicolai deține 4 terenuri în Buzău și Ilfov, un apartament în București și două case în Buzău, respectiv Ilfov, două autoturisme, bijuterii în valoare de 17.500 euro, tablouri în valoare de 9.800 euro.

norica nicolai

Potrivit unui top realizat de Europa Liberă, dacă averea se măsoară strict în banii aflați în conturi și acțiuni la diverse firme, atunci europarlamentara Norica Nicolai, cea care deschide lista ALDE pentru Parlamentul European, este cea mai bogată dintre candidați, cu aproximativ 580.000 de euro în conturi. În anul 2018, europarlamentarul ALDE a declarat venituri în valoare de 210.000 euro.

Radu Silaghi Dumitrescu, președintele ALDE Cluj și inventatorul sângelui artificial candidează pentru europarlamentare pe lista ALDE pe locul 7. Este cercetător și profesor la Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca. Are două doctorate în chimie şi a coordonat echipa de cercetători care a descoperit, în urmă cu trei ani, formula sângelui artificial. Universitarul clujean are o experienţă de circa 20 de ani, e autorul a zeci de articole ştiinţifice în domenii precum Chimie, Biochimie şi studii interdisciplinare. Acesta era cap de listă pentru Senat a ALDE Cluj la alegerile parlamentare de acum doi ani.

radu silaghi dumitrescu

La capitolul avere, are patru terenuri în județul Cluj, două case, un apartament și o casă de vacanță, conturi și depozite bancare în valoare de peste 57.000 euro. În declarația de avere, a notat venituri în valoare de peste 164.000 lei (aproximativ 35.000 euro).

Lista candidaților validați de ALDE este următoarea:

Norica Nicolai

Daniel Barbu

Renate Weber

Ovidiu Silaghi

Varujan Vosganian

Andrei Gerea

Radu Silaghi Dumitrescu

Eusebiu Pistru

Horia Victor Toma

Tudor Tim Ionescu

Lista completă a candidaților ALDE la europarlamentare poate fi consultată AICI.

Citește și: 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE – Știți pe cine votați în 26 mai? Totul despre candidații PNL din ClujULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 4 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 6 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 6 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 7 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 8 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 10 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 1 day In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 1 day Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE