Din oras

”Aleea umbrită” numită pompos Parcul Ștefan cel Mare, un pericol major pentru picioare. Lucrări ”bocite”: scump, prost, cu întârziere și pericol public

Lucrările de la aleea umbrită numită pompos Parcul Ștefan cel Mare din centrul Clujului, au început cu surle, trâmbițe și cărămiduțele lui OSĂ (facem, drege, să fie bine, să nu fie rău), în septembrie 2021 și ar fi trebuit să fie gata în 10 luni, dar termenul de finalizare, ca la orice investiție de cumetrie din ”bocăria” Cluj-Napoca, a fost prelungit succesiv. Cu chiu și cu vai, anul acesta primaru Emil Boc a lansat duma terminării acestei investiții.

Dacă vă amintiți, clujenii erau denumiți ”isterici” de către mult prea umflatul în mandate Emil Boc, atunci când reclamau lucrările de parcare de cartier de la treptele din fața Teatrului Național, lucrare unitară cu ”parcul” din dosul aceleiași clădiri. Dar, în final, i-a pus pe cumetrii care au câștigat lucrarea să o refacă.

Dar la fel este și în dosul Teatrului Național, amețeala de lucrătură nu este gata, oricâte poze din unghiuri și cu lumini favorabile și-ar trage Însuși El, Maestrul: se vede mântuiala de ”meșter” puturos în toate detaliile: o mlăștinuță aici, un cablu ieșind din gazon dincolo șamd. În plus, aflăm și că tonele de dale cu care s-a procopsit ”parcul” conțin capcane pentru pietoni, lucrări nefinalizate de amenajare/modernizare care nu sunt și marcate încât să nu pună în pericol integritatea, poate chia viața clujenilor care cred că trec printr-un parc proaspăt amenajat.

Un clujean a semnalat DC News  cum era să-și rupă picioarele atunci când a traversat parcul, după ce a căzut într-o (să-i zicem așa) fântână arteziană pietonală încastrată în pavaj, care nu era semnalizată corespunzător, respectiv că se află încă în lucru/modernizare și/sau că nu se poate trece prin zonă.

”În momentul în care traversam parcul, în zona fântânilor arteziene, dintr-o dată am simțit că îmi fug pavelele de sub picioare. Inițial, am crezut că am căzut într-un canal. Dar nu era vorba despre un canal. Practic, fântânile arteziene  pietonale care sunt încastrate în pavaj nu sunt fixate și una dintre ele s-a mișcat atât de tare atunci când am călcat pe ea încât am căzut cu ambele picioare în fântâna arteziană propriu-zisă, care se află în pavaj/pavele, montate superficial. M-am tăiat foarte tare la picioare. Din fericire, nu mi le-am rupt, însă am suferit serioase leziuni la ambele membre inferioare și am solicitat ajutor la 112. Problema este că aceste fântâni arteziene pericol public nu sunt semnalizate corespunzător! Ar fi trebuit să fie puse garduri acolo ca oamenii să știe să nu calce pe ele și nici măcar în perimetrul lor pentru că și pavelele se mișcă, nu doar fântânile!

Am sunat și la Poliția Locală pentru a veni să marcheze corespunzător perimetrul pentru a nu se întâmpla alte tragedii! Dacă un copil cădea în respectivele fântâni? Trebuie să moară cineva ca să se ia măsuri? Trebuie să își rupă cineva picioarele? Mergi liniștit prin parc și pericolul apare de unde nu te aștepți! Sau trebuie să arătăm lumii că parcul este gata finalizat ca să dea bine în poze?”.

Acum zona este semnalizată, așa cum semnalizează unii de prin primăria Cluj-Napoca că dețin doar un singur neuron.

Voi chiar nu v-ați săturat de minciunile propagandistice ale primarului EmilBoc?