General

Al doilea derby clujean al săptămânii a fost adjudecat de ”vișinii” după un meci cu 3 penalty-uri. Arbitrajul a fost de toată mizeria, acuză Eugen Neagoie. Dan Petrescu a fost înjurat de suporteri

Universitatea Cluj a întâlnit, pentru a doua oară în această săptămână pe Cluj Arena, pe CFR Cluj, de această dată în etapa a 15-a din Superligă. Meciul de joi din Cupa României s-a terminat la egalitate, 1-1, dar cei doi antrenori, în special Dan Petrescu, au folosit mai mult rezervele. La acest meci au fost prezenți aproximativ 25.000 de spectatori care au făcut o atmosferă incendiară. După un meci frumos, cu 3 penalty-uri, CFR Cluj câștigă cu 2-1. Toate golurile s-au dat din penalty. Acestea au fost marcate de Deac (minutul 25 – penalty), Malele (minutul 61 – penalty), respectiv Pires (minutul 93 – penalty).

Prima repriză s-a desfășurat sub semnul echilibrului, jucându-se mai mult la mijlocul terenului. CFR s-a apărat exact și a încercat contraatacuri prin Yeboah și Petrila, neconcretizate în faze periculoase. De cealaltă parte, „U” a făcut eforturi să se apropie de poarta lui Scuffet dar de fiecare dată s-au lovit de apărarea organizată a feroviarilor.

  • În min. 23, Deac execută perfect o lovitură de colț, mingea este respinsă pe spate de un apărător al Universității și ajunge la Yuri care, din plonjon, o trimite în brațele lui Iliev. Apărătorul clujean a fost însă lovit cu gheata în timpul plonjonului iar Radu Petrescu acordă penalty. În min. 25 execută veteranul Deac și înscrie pentru ”vișinii”.

Studenții devin mai periculoși după încasarea golului și au două ocazii periculoase în min. 35 și 36.

Repriza a doua a fost mult mai animată, cu mai multe ocazii de poartă.

  • Cei care marchează sunt ceferiștii, tot din penalty, în min. 61. A înscris Malele pentru 0-2, după ce Kolinger a fost faultat în careu.

Au urmat o serie de ocazii la ambele porți. Petrila și Yeboah de la CFR și Remacle și Bălan de la „U”. În min. 84, Manea scoate o minge de pe linia porții.

  • În min. 93, din nou penalty. De această dată pentru „U”, la un fault al lui Kolinger asupra lui Bălan. Înscrie Pires pentru 1-2.

După un meci frumos, disputat într-o adevărată atmosferă de derby, CFR învinge pe ”U” Cluj cu 2-1 și se apropie la un punct de Rapid.

”U” CLUJ: Iliev – Vlădoiu, Pițian, Fl. Ilie, Ispas – Simion, Pires, I. Filip – Horșia, L. Fulop, Thiam
REZERVE: Gorcea – Nowak, Briceag, Bic, Remacle, Haită, Hofman, Moraru, Ad. Bălan
ANTRENOR: Eugen Neagoe

CFR CLUJ: Scuffet – Cr. Manea, Kolinger, Yuri, Camora – Boateng, Muhar, Deac – Petrila, Yeboah, Malele
REZERVE: Bălgrădean – Braun, A. Burcă, Hoban, Cvek, Roger, Gîdea, Bîrligea, Janga
ANTRENOR: Dan Petrescu

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti) / Arbitru VAR: Costreie Sorin (Buftea), Arbitru AVAR: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare)

Eugen Neagoe, discurs dur la finalul meciului cu CFR Cluj: ”Nu îmi place să pierd”

  • Eugen Neagoe a acuzat arbitrajul la finalul meciului cu CFR Cluj. Acesta a transmis că Yeboah ar fi trebuit eliminat, iar al doilea penalty primit de trupa lui Dan Petrescu a fost incorect acordat.

”Ei au o echipă valoroasă, un antrenor bun, un președinte valoros, dar dacă este o fază clară, despre ce vorbim? Ne întoarcem în 1985 când mințeam poporul cu televizorul.

Dacă la golul doi a fost penalty și la Yeboah nu a fost roșu, merităm unde suntem, să jucăm cu Gibraltar. Avem VAR și nu verificăm la golul doi.

Sunt cea mai bună echipă, tot respectul. Dar oamenii care sunt puși să facă dreptatea, să o facă, nu să ne ia la mișto.

Nu am reușit să blocăm când vin momente ca acesta. La golul doi nu a intervenit VAR. La Yeboah nu a intervenit, ați văzut piciorul lui Fulop. Chiar așa fraieri suntem cu toții?

Sunt supărat că nu îmi place să pierd. CFR putea să mă bată cu 4-0, dar nu de maniera asta. Nu așa. Dar de ce se întâmplă doar împotriva noastră?

Spuneți-mi, că mă las, mă duc. Oamenii care sunt puși să facă dreptatea, să o facă, Ce pot să le spun acum (jucătorilor – n.red. ). CFR nu ne-a pus mari probleme.

Au avut două momente fixe. Au fost mai puternici și s-au aruncat acolo la penalty. Meciul trebuia să se termine 1-1. Probabil reușeam mai mult. Jucătorii, i-am felicitat. Ăștia suntem, trebuie să ne ridicăm.

Briceag a avut o problemă, nu am vrut să riscăm cu el. Mitrea nu puteam să-l folosesc decât în Cupă. Singura soluție era Ispas (pe partea stângă – n.red. )”, a declarat Eugen Neagoe, la finalul meciului cu CFR Cluj.

Petrescu a vrut întreruperea partidei cu ”U” Cluj, după ce tot stadionul l-a înjurat: ”În România pot fi înjurate legendele”

Și ”Bursucul” s-a dat împușcat în aripă de arbitraj. Acesta s-a arătat extrem de nemulțumit față de lipsa de acțiune a arbitrilor în momentul în care suporterii celor de la ”U” au început să scandeze împotriva lui.

”Sunt mulțumit de rezultat. Jocul a suferit. Derby-ul nu se joacă, derby-ul se câștigă, la fel ca o finală. Ispas e un jucător bun. Am fi vrut mai multe centrări bune. Dacă Yeboah dădea încă un gol la 2-0, nu mai sufeream pe finalul meciului.

Se vede mâna antrenorului, U Cluj arată foarte bine, este o victorie importantă pentru noi.

Nu am văzut nicio fază de penalty, nu am cum să mă exprim, nu aș vrea să greșesc. Dacă o să le văd, poate la conferința următoare mă întrebați și vă răspund.

M-am certat eu cu cineva? Publicul e liber să facă ce vrea. E România. În România pot fi înjurate oricând toate legendele și nu se întâmplă nimic. E normal, nu? Eu nu am avut nimic de a face cu nimeni. I-am lăsat să mă înjure.

Nu înțeleg cum arbitrul nu a oprit meciul. Tot stadionul cânta despre mine. Doar în România se întâmplă asta. Să nu credeți că se întâmplă asta în altă parte. Arbitrul trebuia să oprească meciul, așa cum se întâmplă la rasism. Eu nu am treabă cu spectatorii, nu pot să mă cert cu ei”, a declarat Dan Petrescu la finalul meciului.