Afacerea zilei

Al doilea an de profit mare pentru producătorul suedez de mobilă Ecolor Jucu, după eliminarea lui Carl Widell, care a dus firma pe pierdere

Ecolor, producătorul suedez de mobilă din Juc Herghelie, județul Cluj a încheiat anul trecut cu un profit aproape similar cu cel din 2019. Vorbim despre un profit net de peste 2,5 milioane euro. Compania și-a revenit spectaculos, în urmă cu doi ani, după ce Carl Widell (consul onorific al Suediei în Cluj) a fost eliminat din acționariat. Ziar de Cluj a dezvăluit, în 2019, că interpușii IKEA, pentru care Ecolor lucra în sistem lohn, au fost cei care l-au dat afară pe Widell printr-o procedură de soft power. În prima fază, Karlsson Kurt Alf Tommy a fost numit manager partner, apoi a avut loc eliminarea lui Widell. Practic, Karlsson a fost adus la fabrica din Cluj pentru a repara dezastrul pe care l-a făcut consulul onorific al Suediei.

Acum, compania Ecolor este deținută în totalitate de AB Gyllensvaans Mobler (Suedia), iar administratori sunt Nils Erik Gyllensvaans (Suedia), Karlsson Kurt Alf Tommy (Suedia) și Tiberiu Bărăian (România).

Ecolor a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de aproape 63 milioane euro, în scădere față de 2019 când valoarea veniturilor totale a fost de 67 milioane euro. În urmă cu trei ani, compania a raportat o cifră de afaceri de 68,5 milioane euro.

Profitul net declarat anul trecut a fost de peste 2,5 milioane euro, în ușoară creștere față de anul 2019 când câștigul net a fost de peste 2,3 milioane euro. În 2018, compania a declarat pierderi de peste 2,2 milioane euro.

Anul trecut, Ecolor avea 686 angajați, în creștere față de anul 2019 când numărul salariaților era de 635. În 2018, producătorul de mobilă avea 694 angajați.

Fabrica Ecolor din Juc Herghelie produce mobilier pentru export, în principal către magazine și depozite IKEA din întreaga lume. Fabrica are o suprafață construită de 57.000 mp, iar produsele finite sunt realizate din PAL și MDF. În fiecare zi se livrează câte 15-20 camioane de produse finite. Ecolor a început activitatea în 2005. Compania mamă a firmei Ecolor este Gyllensvaans Möbler din Suedia – o companie de familie, producător de mobilier din 1946 și furnizor IKEA începând din 1952.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *