In vizor

Ajuta-i pe tinerii clujeni cu sindromul Down sa aiba un microbuz

Scris de 141

Clujenii pot sprijini acum activitatile Asociatiei Down Centrul Educational “Raluca” donand online orice suma pentru ca proiectul Microbuzul Sperantei sa ajunga in finala Campionatului de Bine, o competitie la care sansele strangerii celor 40.000 de lei necesari sunt considerabil mai mari. 

Microbuzul, cu care tinerii diagnosticati cu sindromul Down ar putea fi transportati la diverse tabere si activitati specifice, este un vis mai vechi al celor de la Asociatia “Raluca”.

“Am facut demersuri sa primim un microbuz chiar de la infiintarea asociatiei, insa fara nici un rezultat. Am vorbit si la primarie si la RATUC si la diverse firme, insa mereu primim acelasi raspuns: acum avem alte prioritati. Ar fi nevoie si pentru transportul in oras, e adevarat. Multi tineri nu sunt adusi la noi pentru ca parintii nu isi permit sa ii transporte, plus ca mereu i-am duce in mai multe locuri si nu avem cu cei. Nu cred, insa, ca ne permitem cheltuielile transportului prin oras, salariul soferului, benzina, reparatii, asa ca ni-l dorim macar pentru transportul in afara Clujului”, declara Nela Adriana Avram, fondatoarea asociatiei.

Comunitatea clujeana ii poate sprijini de data asta accesand www.bursabinelui.ro, o platforma online unde nu se percepe comison pentru donatii.  Proiectul Microbuzul Sperantei este inscris in competitia Campionatul de Bine si se afla in sferturile de finala, alaturi de alte peste 50 de organizatii din toata tara. Pentru a ajunge in semifinale, organizatiile trebuie sa stranga inca cel putin 700 de lei de la cel putin 10 donatori diferiti, pana in 20 august. Participantii care ajung in aceasta faza a concursului vor fi promovati pe pagina de Facebook a BCR, care are peste 250.000 de fani. Pe langa vizibilitate, participarea la concurs le mai aduce asociatiilor posibilitatea de a lua parte la programe de leadership si dezvoltare personala. Primele trei organizatii din topul final vor avea parte de triplarea sumelor stranse deja.

Asociatia Down – Centrul Educational “Raluca” a fost infiintata in octombrie 2010 de catre familia clujeana Avram, a caror fiica, acum in varsta de 26 de ani, sufera de sindromul Down. Asociatia isi propune sa le ofere tinerilor diagnosticati cu acest sindrom, cu varste de peste 18 ani, care nu au fost cuprinsi pana acum intr-un program de educare si protectie, un spatiu in care sa incite lucruri noi, sa socializeze si sa de vina cat mai independenti.

Pentru achizitionarea microbuzului, asociatia clujeana are nevoie de 40.000 de lei. Pana acum s-a strans suma de 1.470 lei.

Proiectul se deruleaza intre 1 mai si 31 decembrie. Cei care doresc sa ii ajute pe tinerii diagnosticati cu Down sa aiba la dispozitie un microbuz pot sa doneze aici.ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 13 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 14 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 16 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 16 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 18 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 19 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE