Rautacisme

AICI SUNT BANII DE METROU? Marcel Boloş, ministrul investiţiilor şi proiectelor europene: ”România trebuie să taie 2,1 miliarde de euro din PNRR şi să găsească alte finanţări pentru investiţii. Sunt premise ca punerea în practică a PNRR să fie prelungită mai departe de data limită, septembrie 2026“

Scris de 986

Boc și Boloș parcă s-au sincronizat în anunțarea dezastrului: unul cu metroul, altul cu tăiatul de miliarde de la PNRR.

Emil ”OSĂ” Boc dă vina pe creșterea prețurilor, Marcel Boloș pe ”creşterea economică peste aşteptări a României din 2021 faţă de 2020”… Din cauza creșterii, pierdem granturi în valoare de 2,1 miliarde de euro.

Cine ce să înțeleagă? Dacă ne merge bine, trebuie să ne meargă rău? Dacă am avut creștere economică, altundeva decât în zona inflației (sic!), că altfel nu vedem de ce au crescut prețurile, de ce ni se iau din bani?

Stați să încercăm să pricepem ceva:

 • Deci, România va pierde 2,1 miliarde de euro din granturi (fonduri nerambursabile) şi va împrumuta, până în 2026, cu 4,2 miliarde de euro mai mult pentru a implementa proiectele din PNRR.
 • Din 14 miliarde granturi, au rămas 12 miliarde – care se devalorizează pe fondul inflaţiei galopante. Că, în trezoreria BNR, au intrat deja 3,79 miliarde de euro (1,9 miliarde în decembrie 2021 şi cam tot pe atât în ianuarie 2022) care zac nefolosiţi şi se devalorizează din cauza inflaţiei.

Bă, ești prost? – ar trebui să întrebe Emil ”OSĂ” Boc. De ce nu primește Cluj-Napoca banii ăștia să se facă metroul?

Bă, ești nebun? – i-ar răspunde Boloș. Metroul tău e o poveste, nu mi-o vinde și mie.

Noi zicem că e timpul ca cei din Coaliția de guvernare să se așeze rapid la masa negocierilor și să stabilească, pe căprării, cine, ce, cât, de unde și de ce fură. Să nu ne trezim că rămânem și nefurați și cu banii ne-primiți. Că de realizat ceva, nu prea avem așteptări după 32 de ani de nerealizări.

CITEȘTE ȘI: Ghinea despre pseudo-PNRR-ul lui Boloș: ”Emil Boc flutură acum PDF-ul printat și spune că avea 2 miliarde de euro doar Clujul acolo. Dați câte 1 miliard, totuși, să ajungă la toată lumea!” Poate acolo sunt banii de metrou, ăștia despre care Boloș zice că îi pierdem.ULTIMA ORĂ

 • Acum 20 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 20 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 22 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 23 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 2 days In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE