In vizor

Aglomerație mare la Evidența Persoanelor din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, în ciuda programărilor online

La Serviciul de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Cluj-Napoca procedurile online sunt sublime, vă feresc de coronavirus în mod admirabil, dar îmbinate cu procedurile offline, vă expun riscului de îmbolnăvire.

Suntem în 20 iulie și prima dată disponibilă pentru programare online pentru depunea actelor în vederea schimbării cărții de identitate/ pentru carte de identitate provizorie/ stabilire reședință (flotant) este în 4 august, adică peste două săptămâni.

Programările online se pot face în intervale de timp regulate, din 10 în 10 minute, de luni până miercuri, între orele 8:30 și 16:10, sau joia, între 8:30 și 18:10. Vinerea se desfășoară Campionatul Metropolitan de Solitaire pentru Bugetari, la care cetățenii nu sunt invitați.

Dacă solicitanții s-ar prezenta la ghișee doar unul câte unul, din 10 în 10 minute, riscurile de îmbolnăvire ar fi minime. Însă, practic, lucrurile nu stau tocmai așa. 

Programările online se fac pentru ghișeele 1 și 2, însă clujenii se pot prezenta la Serviciul de Evidență a Persoanelor și fără programare. Cei care au programare intră direct la ghișeele 1 sau 2, la orele programate, fără a mai sta la coadă, iar cei fără programare stau la coadă pentru celelalte ghișee. Chiar dacă ai programare, dacă ai ajuns mai devreme, stai și îți aștepți rândul pe holul îngust unde grămada neprogramată cere vârf.

Distanță socială? 1,5 metri între oameni? Ca la stat, doar pe hârtie!

În aceste condiții, nu este de mirare că noul coronavirus a penetrat adânc instituțiile. Străvechile practici instituționale românești, prin care luptăm cu răul doar din gură, iar pe la spate îl pupăm pe gură, nu sunt eficiente în pandemie, când practica „ne omoară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *