In vizor

Agenţia Naţională de Integritate: Fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Petru Şuşca, a fost găsit în stare de incompatibilitate

ANI a precizat că fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Petru Şuşca, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 noiembrie 2018 – 28 iunie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca şi funcţia de preşedinte al unei asociaţii.

”Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică (…); f) exercitarea funcţiei de membru în organele de conducere, administrare şi control ale unui partid politic, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local. g) exercitarea funcției de membru în organele de conducere, administrare și control în societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, spune ANI.

  • Petru Șușcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Cluj, a fost demis, la început de 2021, de fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu. Activitatea lui Petru Şuşcă a fost criticată de mai multe ori de deputatul Emanuel Ungureanu, care a trimis sesizări peste sesizări la Ministerul Sănătății. Noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj este Claudia Gherman, conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie.

In februarie 2022, magistrații Tribunalului Cluj au decis că Petru Șușca a fost împiedicat în mod ilegal să participe la concursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Județean Cluj. În cursul anului 2021, Șușca s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de director al acestei instituții dar a fost împiedicat în mod ilegal să participe. Atunci, comisia de concurs a decis că proiectul depus de Șușca are cu două pagini mai multe decât erau trecute în regulamentul de concurs. Numai că cele două pagini conțineau titlul lucrării și cuprinsul lucrării. Concursul atunci a fost câștigat de managerul care conduce Spitalul Județean Cluj, prof. univ. Claudia Gherman, despre care s-a scris că ar fi susținută de USR Cluj. Decizia Tribunalului Cluj se refera la anularea rezultatului concursului, evaluarea lucrării lui Petru Șușca și compararea notei cu cea obținută de Claudia Gherman.

Acum, Petru Șușcă a fost numit managerul general al Spitalului Transilvania, inaugurat oficial vineri, 14 octombrie, la Cluj-Napoca, în prezența Excelenței Sale domnul Uffe Balslev, ambasadorul Regatului Danemarcei în România.Valoarea totală a investiției este de aproximativ 45 milioane lei, din care 13.522.462,00 lei au fost asigurați, pentru înființarea centrului de cercetare, prin cofinanțare de la Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.