Justitie

Afaceristul care a provocat dezastrul de pe strada Victor Papilian nu se dă bătut. Își poate relua lucrările?

Spre fericirea municipalității, ordonanța președințială prin care administrația locală a cerut stoparea de urgență a lucrărilor demarate de MHP CONSULTING SOLUTIONS SRL & POP MIRCEA HOREA a fost victorioasă și cu titlu executoriu. Însă soluția dată de instanță prin care se arăta că dezvoltatorul imobiliar trebuie să oprească lucrările de îndată și să facă pe cheltuiala lui lucrări de stopare a alunecărilor de teren pentru care se face vinovat NU este definitivă.

Municipalitatea a intervenit în forța pe terenul respectiv, în baza ordonanței președințiale care permitea acest aspect, iar Emil Boc i-a promis lui Mircea Pop o factură de 100.000 lei, sub formă de amendă.

„Primăria Municipiului Cluj-Napoca, pe cheltuiala investitorului, intervine în șantierul de pe str. Victor Papilian pentru a lua măsuri de primă urgență pentru punerea în siguranță a caselor învecinate. Pentru a preveni în continuare alunecările de teren din zona străzii Victor Papilian, primăria intervine pe cheltuiala investitorului pentru realizarea lucrărilor de primă urgență, în condițiile în care acesta nu s-a conformat deciziilor Inspectoratului de Stat în Construcții și deciziilor Instanțelor de Judecată.

De asemenea, investitorul are amendă de 100.000 lei, plângere penală și autorizația de construcție (AC) suspendată”, a explicat atunci primarul Emil Boc.

Ce spunea prima decizie judecătorească?

„Admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanţii MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA, PRIN PRIMAR, EMIL BOC, şi PRIMARUL MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA, în contradictoriu cu pârâţii POP MIRCEA HOREA şi MHP CONSULTING SOLUTIONS SRL, Admite cererea de intervenție voluntară accesorie în interesul reclamanţilor formulată de intervenienți. Obligă pârâţii, în solidar, la executarea în regim de urgenţă a lucrărilor necesare stopării alunecărilor de teren şi de punere în siguranţă a versantului prin efectuarea unor umpluturi în zona sprijinirilor, conform măsurilor dispuse de Inspectoratul de Stat în Construcţii, iar în situaţia în care aceştia nu execută lucrările de consolidare, autorizează reclamanţii să efectueze, în regim de urgenţă, lucrările necesare stopării alunecărilor de teren şi de punere în siguranţă a versantului prin efectuarea unor umpluturi în zona sprijinirilor, conform măsurilor dispuse de Inspectoratul de Stat în Construcţii”, se arată în soluția pe scurt.

Însă Pop nu s-a lăsat învins și a contestat decizia la Tribunalul Cluj, urmând ca instanța superioară să decidă dacă menține sentința cu stoparea lucrărilor sau permite efectuarea acestora în continuare. În cazul în care câștigă în apel, Mircea Pop & MHP Consulting Solutions scapă de factura lui Emil Boc și pot demara în continuare lucrările pentru proiectul imobiliar.

Disputa se definitivează pe data de 20 septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *