In vizor

Afaceri profitabile cu statul: Primăria din Turda i-a dat unei firme, fără licitație, contracte în valoare de 2 milioane de lei

Firmele care au afaceri cu statul vor fi mereu unele profitabile, mai ales dacă acești bani vin prin încredințare directă. Este și cazul firmei Mentor Construct, care în ultimele șase luni a obținut 2 milioane de lei din contracte încheiate cu Primăria Turda.

Primăria Municipiului Turda i-a oferit firmei Mentor Construct 12 contracte prin încredințare directă pentru servicii de realizare de studii, inginerie termică, consultanță în eficiența energetică, proiectare tehnică pentru construcția de lucrări și servicii de elaborare de proiecte. Totalul acestor contracte se ridică la suma de 2 milioane de lei. Valoarea acestor contracte se încadrează între 50.000 de RON și 265.000 de RON.

Firma Mentor Construct are sediul în Cluj Napoca și a fost înființată în 2009. În 2022, firma a avut o cifră de afaceri de 3.614.733 RON, profit de 1.992.431 RON și 9 angajați. Firma este controlată de Ionel Timiș. Despre acesta, presa locală menționează că este originar din Borșa, de altfel anul acesta, Mentor Construct, a câștigat alături de o altă firmă, un contract de aproape 30 de milioane de lei de la Primăria Borșa.