Eveniment

Afacerea unei fetite de 11 ani. Cati bani face din generarea unor parole extrem de puternice

O fetita de 11 ani din New York City face bani din vanzarea unor parole extrem de greu de spart, pe care le ofera prin intermediul afacerii ei, dicewarepasswords.com.

Mira Modi genereaza parole complicate, manual, cu ajutorul zarurilor, pe care apoi le trimite clientilor prin curier, contra sumei de 2 dolari, scrie arstehnica.com.

Sistemul Diceware presupune rularea zarurilor pentru a genera cifre la intamplare, care, la randul lor, se potrivesc cu o lunga lista de cuvinte din limba engleza. Acele cuvinte sunt apoi combinate, iar parola obtinuta devine una extrem de puternica, de exemplu „ample banal bias delta gist latex”. 

Surprinzator, aceste cuvinte sunt retinute usor de oameni, de unde si succesul metodei de generare a parolelor. Mira a fost angajata de mama sa pentru a genera parole Diceware, iar apoi fata a avut ideea sa inceapa chiar ea o mica afacere.

Daca ar lucra opt ore pe zi pentru a genera parole, Mira ar castiga in jur de 12 dolari pe ora. Asta in timp ce salariul minim din New York este de 8,75 dolari pe ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *